blijvende herinneringen SGRZ Calamiteitenfonds SGR
TsjechiŽ TsjechiŽ
TsjechiŽ TsjechiŽ
TsjechiŽ TsjechiŽ
TsjechiŽ

Praag

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Tsjechie - Praag

Meerdaagse schoolreis: Praag
Altijd een zeer populaire bestemming voor een meerdaagse schoolreis: Praag! De afgelopen jaren heeft de stad zich ontwikkeld tot een ideale bestemming voor uw school- en/of studiereis. 
De...

Meerdaagse schoolreis: Praag

Altijd een zeer populaire bestemming voor een meerdaagse schoolreis: Praag! De afgelopen jaren heeft de stad zich ontwikkeld tot een ideale bestemming voor uw school- en/of studiereis. 

De betoverende stad Praag wordt ook wel de Parel van het Oosten alsook de Gouden Stad genoemd. En dat is zeker terecht dankzij haar prachtige oude centrum, de ontelbare historische bezienswaardigheden en de magische sfeer die de stad uitstraalt.

Naast alle bekende monumenten als de Tyntoren op het oude plein, de Karelsbrug en de indrukwekkende Burcht is Praag echter ook een zeer sfeervolle stad met veel terrasjes en eetgelegenheden en is er ’s avonds op het gebied van theater en concerten genoeg te beleven. 

Om uw programma voor een schoolreis in Praag te complementeren mag een bezoek aan een glasfabriek, een bierbrouwerij of een autofabriek (welke kenmerkend zijn voor Tsjechië) eigenlijk niet ontbreken. 

U ziet het: een schoolreis naar Praag is zeker de moeite waard voor u en uw leerlingen!

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
4 dagen
Vervoer:
Touringcar
Vliegtuig
TouringcarVliegtuig

vanaf €127,50 p.p.

Offerte

Programma

Bijgaand vindt u de basisgegevens van een schoolreis naar Praag. Het programma en de tijden kunt u uiteraard zelf verder invullen en aanpassen en ook de reisduur is aanpasbaar. Keijman Reizen kan u hierbij van advies voorzien. Voor de excursies heeft u de touringcar tot uw beschikking.

Dag 1 
U vertrekt in de vroege morgen (bijvoorbeeld om 06.00 uur) vanaf uw opleiding met bestemming Praag, waar u aan het begin van de avond arriveert. Na aankomst bent u vrij voor een eerste kennismaking met de hoofdstad van Tsjechië.

Dag 2
Deze dag heeft u ter vrije besteding zodat u de door u gewenste excursies kunt doen en verschillende toeristische trekpleisters kunt bezoeken.

Dag 3 & 4 
U vertrekt op de vierde dag van uw schoolreis in Praag pas laat in de avond (bijvoorbeeld om 22.00 uur) uit Praag. Tot die tijd heeft u nog vrije tijd. De reis wordt deels uitgevoerd als nachtreis. In de loop van de volgende morgen bent u weer terug bij uw opleiding. 

Het is ook mogelijk om in plaats van een busreis een vliegreis te kiezen. Vraag naar de mogelijkheden.

Indien u deze reis bij Keijman Reizen reserveert, krijgt u een prachtige compacte Capitool reisgids van Praag cadeau!

Jeugdherberg

U verblijft in een jeugdherberg, gelegen buiten het oude stadscentrum van Praag, met goede verbindingen met het centrum, op meerpersoonskamers, met douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

*** Hotel

U verblijft in een ***hotel, gelegen buiten het oude stadscentrum van Praag, met goede verbindingen met het centrum, op meerpersoonskamers of -appartementen, met douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

Alle dagtochten en meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Het is ook mogelijk om vanuit België naar Praag te reizen of 5 of 6 dagen naar Praag te gaan, prijzen op aanvraag!

Touringcar4 dagen  
Jeugdherberg€ 127,50  
*** HotelOp aanvraag  
Vliegtuig4 dagen  
JeugdherbergOp aanvraag  

De Praagse Burcht

Als je aan Praag denkt, dan denk je aan de Praagse Burcht, ofwel Hradcany. Dit Paleis is, ondanks vele oorlogen en branden, het grootste gesloten paleizencomplex ter wereld en tevens uitgegroeid tot een uniek architectonisch complex. Van de gotische St. Vituskathedraal tot de renaissancistische uitbreidingen van de laatste Hapsburger die er echt woonden: geen bouwstijl is niet vertegenwoordigd. Van verschillende delen van de stad heb je een schitterend uitzicht over de burcht.

St. Vituskathedraal

De St. Vitus Kathedraal is de grootste kerk in Praag en vormt het religieuze hart van de Tsjechische Republiek. De bouw van de Kathedraal is in 1344 begonnen. Toch heeft het uiteindelijk meer dan 600 jaar gekost om het af te bouwen. De lange bouwperiode is hoofdzakelijk te wijten aan de vele oorlogen die het land kende. De kerk is in verschillende stijlen gebouwd: in 1344 is begonnen met de Gotische stijl en werd later in Renaissance- en barokstijl afgebouwd. In deze prachtig bewerkte kathedraal, die het herkenningspunt van Praag is, worden de kroonjuwelen en de kroon van koning Wenceslas bewaard.

De Karelsbrug

Het moet gezegd worden, Praag heeft misschien wel de mooiste brug ter wereld binnen haar stadsgrenzen liggen. Het beroemde bouwwerk van Praag, waar souvenirverkopers de overhand hebben, verbindt de Kleine Zijde (waar de Burcht is gevestigd) met de Oude Stad.

Oude Joodse begraafplaats

Op deze begraafplaats werden alle Praagse Joden tot 1787 begraven, in dat jaar kwam er namelijk een nieuwe begraafplaats. Deze plek is één van de engste plekken in Praag die doet denken aan de grote Joodse gemeenschap toentertijd. Er staan maar liefst 12.000 grafzerken op dit kleine stukje grond.

Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein is het voornaamste plein uit de Praagse geschiedenis en stamt uit de 12de eeuw. Het plein diende destijds als marktplaats en handelscentrum van Praag. In 1621 gebeurde hier iets huiveringwekkends: 27 Boheemse prinsen werden onthoofd. In 1948 werd het Oude Stadsplein gebruikt door de communisten om de burgers aan te kondigen dat zij de huidige regering overnamen. Daarnaast was het Oude Stadsplein het centrum van de feesten, onder andere in 1989, bij de val van het communisme.

Op het Oude Stadsplein vind je de volgende bezienswaardigheden: het Oude Raadhuis,de Astronomische klok, St. Nicolaaskerk en het Kinskypaleis.

Concentratiekamp Terezín

Bij de stad Terezín staat het voormalige concentratiekamp Theresienstadt, waar de barakken en executieplaats een beeld geven van de afschuwelijke gebeurtenissen tijdens de bezetting van de nazi’s. Er is in het bijbehorende museum een sobere expositie te bezichtigen over het voormalige concentratiekamp en het leven tijdens WO II.

Moldau Cruise

Erg populair en aantrekkelijk om te doen is een boottocht over de Moldau met een panoramisch uitzicht op de Praagse burcht, de Karelsbrug, het Nationaal Theater en de Petrin-heuvel. Diner aan boord is ook mogelijk en zeker aan te raden.

Voorstelling Black Light Theatre

Een van de meest populaire theatervormen in Praag, waarbij licht en donker een hoofdrol spelen. U ziet een lichtshow vol entertainment, creativiteit, poëzie en humor welke beslist de moeite waard is om te bezoeken.

IJSHOCKEY WEDSTRIJD 

Wanneer je in de winter Praag bezoekt, ga dan naar een ijshockeywedstrijd van Sparta Praag. Tsjechen zijn idolaat van ijshockey en het niveau van het spel. Praag heeft 2 clubs: HC Slavia Praha en HC Sparta Praha.

JOHN LENNON WALL

De ultieme uiting van idealen ten tijde van het communistisch bewind. Na de moord op John Lennon veranderde een doodgewone muur in een muur gevuld met door John Lennon geïnspireerde graffiti en met teksten uit het oeuvre van The Beatles. Dit indrukwekkend statement is een levende oproep voor vrede en liefde. 

KRIZIK FONTEIN

Barcelona heeft de Font Màgica, Praag heeft de Krizik fontein.
De Krizik fontein op het oude jaarbeursterrein in Praag biedt ‘s avonds een multimediaspektakel met muziek, waterchoreografie en kleurige lichteffecten. Er worden diverse shows opgevoerd met verschillende thema's, zoals Broadway, Romeo en Julia, Carmen, Disney en vele anderen. Een show duurt ca. 30 - 40 minuten. In de wintermaanden november t/m half maart zijn er geen voorstellingen.

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!