9 dagenvanaf € 558,00 p.p.

Schoolreis Klassiek Italië

Deze onvergetelijke schoolreis door het prachtige Italië is een klassieker in het aanbod van Keijman Reizen. Wij laten u tijdens deze schoolreis graag de mooiste plekjes zien, die u zeer zeker niet mag missen. 

U start in het prachtige Toscane, een geweldige, allesomvattende regio die zeer zeker de moeite waard is om te ontdekken, en bezoekt hier monumentale steden als Florence, Lucca, Pisa en Siena. Na een aantal dagen reist u door naar de hoofdstad van Italië: Rome. U wordt rondgeleid langs een scala aan musea, paleizen en kerken en de levendige piazza’s, waar het leven zich voornamelijk afspeelt. Uiteraard wordt ook een bezoek gebracht aan het Colosseum, de Trevi fontein en de Sint Pieter Basilica. Tot slot wordt u naar Venetië gebracht, ongetwijfeld een van de meest romantische steden van Europa, en nog wel het meest bekend om haar gondels. Tel daarbij op de fantastische Italiaanse keuken en u heeft redenen genoeg om naar Bella Italia af te reizen.

Alle reizen en bijbehorende programma’s die wij aanbieden zijn slechts voorbeeldprogramma’s. U bent vrij om deze aan te passen naar uw wensen; u bent er zeer zeker niet aan gebonden! Wij maken voor u graag een programma op maat, aangepast aan uw budget, zodat de reis ook aan al uw wensen voldoet. Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis naar Italië.

Dag 1 en 2

U vertrekt in de loop van de dag (bijv. 16.00 uur) vanaf uw opleiding met bestemming Florence. De reis wordt deels uitgevoerd als nachtreis. De volgende dag arriveert u rond het middaguur in Italië en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3

Bezoek aan het prachtige Florence, de stad bij uitstek voor kunstliefhebbers. Deze stad is één groot openluchtmuseum vol culturele hoogtepunten en monumenten.

Dag 4

Dagexcursie naar Lucca en Pisa. Lucca is een oude Romeinse stad met een schitterend marktplein centraal in de stad. ’s Middags bezoek aan Pisa. U brengt hier een bezoek aan de groep schitterende gebouwen die Pisa rijk is: de Dom, het Baptisterium, het Campo Santo en uiteraard de scheve toren.

Dag 5

U rijdt vandaag naar Siena. Deze prachtige stad wordt gekenmerkt door drie zaken, te weten Piazza del Campo, de Dom en het autovrije centrum. 's Middags wordt de rit voortgezet naar Rome. Hier verblijft u twee dagen.

Dag 6

Deze dag in Rome kunt u excursies ondernemen naar Villa d'Este, Villa Borghese en de Trevi-fontein. Brengt u ook een bezoek aan de wereldberoemde Sint Pieter, geniet van de schitterende kunstcollecties in de Vaticaanse Musea of rust uit en geniet van het uitzicht op de Spaanse Trappen. 

Dag 7

Vandaag vertrekt u naar Venetië. De Venetiaanse gondels, het San Marcoplein, de Rialtobrug, de San Marcobasiliek, tientallen paleizen, de brug der zuchten en Palazzo Ducale zijn nog maar een paar redenen om deze stad te bezoeken.

Dag 8 en 9

U vertrekt vandaag pas laat in de avond (bijv. 21.00 uur) uit Venetië. Tot die tijd heeft u nog vrije tijd. De reis wordt deels uitgevoerd als nachtreis. In de loop van de volgende dag bent u weer terug bij de opleiding, en eindigt deze 9-daagse rondreis.


Het is ook mogelijk om in plaats van een busreis een vliegreis te kiezen. Vraag naar de mogelijkheden.

Door het netwerk dat Keijman Reizen in de afgelopen 40 jaar heeft opgebouwd beschikken wij over een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. Van tenten en backpackershostels tot zeer luxe jeugdherbergen en hotels. U kunt zelf uw voorkeur aangeven en wij zoeken de bijpassende locatie.

De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. 

Offerte aanvragen
Deel deze reis

Offerte aanvragen voor reis Schoolreis Klassiek Italië


Indien u een vrijblijvende offerte wenst te ontvangen verzoeken wij u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Stap 1: Gegevens reis
Stap 2: Uw gegevens
Stap 3: Overige gegevens
* verplichte velden

Hoogtepunten Schoolreis Klassiek Italië

Santa Croce

Symbool van de stad Florence, imposant bouwwerk. 

Schoolreis Klassiek Italië

Duomo di Siena

Schitterend schouwspel van wit en zwart marmer. 

Schoolreis Klassiek Italië

Lucca

Geen zin in massa's toeristen, maar wel in cultuur snuiven en winkeltjes?

Schoolreis Klassiek Italië

Volterra

Middeleeuws dorpje vol met mooie gebouwen.

Schoolreis Klassiek Italië
Bekijk meer hoogtepunten

Onbekend Schoolreis Klassiek Italië

Panino gelato

Gaan de 'gewone' gelati vervelen, ga dan eens voor een 'broodje ijs'.

Schoolreis Klassiek Italië

Torre Grossa

Beklim de hoogste toren van San Gimignano, het middeleeuwse Manhattan. 

Schoolreis Klassiek Italië

Burano

Bijzonder kleurrijk eiland nabij Venetië.

Schoolreis Klassiek Italië

Bagni di San Filippo

In Toscane zijn meerdere natuurlijke bronnen, waarvan Bagni di San Filippo er één is. Ga zeker ook even op zoek naar de Witte Walrus, een bijzondere kalkformatie die zijn naam dankt aan zijn vorm. Het water dat hiet uit de grond komt is ca. 50 graden Celsius. 

Schoolreis Klassiek Italië

Contact

Uw eerste contactpersoon bij Keijman Reizen blijft uw contactpersoon, vanaf het begin tot aan het eind van de reis. Eén vaste reiscoach die alle bijzonderheden van uw reis kent en altijd bereikbaar is. Die het bovendien een uitdaging vindt om u de beste reis tegen de scherpst mogelijke prijs te bieden.  

Bel +31 488 48 35 88

''Ik heb dé reis voor jullie: leerzaam én avontuurlijk!''

Duco van Schaik

Reiscoach Schoolreizen
Duco van Schaik