4 of 5 dagenvanaf € 258,00 p.p.

Schoolreis invasie D-day Normandie

Stap terug in de tijd en beleef de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog opnieuw tijdens onze gedenkwaardige schoolreis naar de invasiestranden van Normandië! Deze unieke ervaring biedt leerlingen de kans om de historische plekken te verkennen waar de geallieerde troepen aan land gingen op D-day, een keerpunt in de oorlog.

Tijdens deze reis ligt de nadruk op de bekende slagvelden uit de Tweede Wereldoorlog. Van Omaha Beach tot Juno Beach, uw leerlingen zullen worden ondergedompeld in de emotionele betekenis van deze historische locaties. Ontdek de Britse en Amerikaanse begraafplaatsen, getuigenissen van moed en opoffering, luister naar de verhalen van lokale gidsen en laat de geschiedenis tot leven komen.

Naast het verkennen van de invasiestranden, zullen uw leerlingen de kans krijgen om musea te bezoeken die gewijd zijn aan de Tweede Wereldoorlog en interactieve tentoonstellingen te ervaren die hun begrip van deze periode verdiepen.

Mis deze kans niet om de invasiestranden van Normandië met uw leerlingen te verkennen. Meld u vandaag nog aan voor deze onvergetelijke reiservaring!

Alle reizen en bijbehorende programma’s die wij aanbieden zijn slechts voorbeeldprogramma’s. U bent vrij om deze aan te passen naar uw wensen; u bent er zeer zeker niet aan gebonden! Wij maken voor u graag een programma op maat, aangepast aan uw budget, zodat de reis ook aan al uw wensen voldoet. Hieronder ziet u de basisgegevens van een schoolreis naar Normandië.
 

Dag 1 

U vertrekt met uw leerlingen in de ochtend (bijvoorbeeld om 08.00 uur) vanaf uw school naar Normandië. Aan het einde van de middag komt u aan bij uw accommodatie. Nadat jullie hebben ingecheckt zijn jullie vrij voor een eerste kennismaking met de omgeving.
 

Dag 2

De dag begint met een bezoek aan Juno Beach Centre, met aansluitend een wandeling met een gids naar de duinen en het strand. Hier verteld de gids alles over de “Atlantikwall”, waarvan de overgebleven bunkers nog steeds de stille getuigen zijn. De middag brengen jullie door in o.a. het museum van Arromanches. Hier kunnen jullie de technische prestaties van de geallieerden zien die zij tijdens de Slag om Normandië gebruikt hebben. Na het bezoek aan dit museum kunnen jullie nog genieten van het adembenemende uitzicht op de kust, waar de restanten van de kunstmatige haven nog steeds in de branding liggen. Als laatste brengen jullie een bezoek aan het Arromanches 360 Circulaire Cinema, waar de historische gebeurtenissen van D-day op een groot scherm te zien zijn.
 

Dag 3 

Vandaag vervolgen jullie de reis en bezoeken Bayeux, waar de Britse oorlogsbegraafplaats bezocht zal worden met aansluitend het Herdenkingsmuseum van de Slag om Normandië. Hierna bezoeken jullie onder begeleiding van een Nederlandstalige gids de Amerikaanse begraafplaats bij Colleville-sur-Mer en een bezoek aan het strand dat Omaha Beach genoemd werd tijdens de D-day landing. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Point du Hoc. De vrijwel onneembare klif waar zich waar Amerikaanse soldaten de taak hadden de Duitse kanonnen uit te schakelen.
 

Dag 4 

Vandaag vertrekken jullie leerlingen weer uit Normandië. In de loop van de middag komen jullie aan op school en komt er een einde aan deze schoolreis. Wat rest zijn de herinneringen aan de bijzondere momenten die jullie in de afgelopen dagen samen hebben beleefd.
 

Deze reis kan eventueel met een dag worden uitgebreid met een bezoek aan de adembenemende Mont Saint-Michel, een UNESCO-werelderfgoedlocatie die oprijst uit de zee. Verken de smalle straatjes, bewonder de middeleeuwse architectuur en geniet van het panoramische uitzicht op de baai. 

Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Door het netwerk dat Keijman Reizen in de afgelopen 40 jaar heeft opgebouwd beschikken wij over een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. Van tenten en backpackershostels tot zeer luxe jeugdherbergen en hotels. U kunt zelf uw voorkeur aangeven en wij zoeken de bijpassende locatie.

De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. 

Offerte aanvragen
Deel deze reis

Offerte aanvragen voor reis Schoolreis invasie D-day Normandie


Indien u een vrijblijvende offerte wenst te ontvangen verzoeken wij u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Stap 1: Gegevens reis
Stap 2: Uw gegevens
Stap 3: Overige gegevens
* verplichte velden

Hoogtepunten Schoolreis invasie D-day Normandie

Landingsstranden

De Amerikanen bestormde op 6 juni 1944 twee verschillende stranden: Omaha Beach en Utah Beach. 

Schoolreis invasie D-day Normandie

Pointe du Hoc

Pointe du Hoc, bezaaid met bomkraters en de restanten van metersdikke betonnen bunkers.

Schoolreis invasie D-day Normandie

Amerikaanse oorlogsbegraafplaats

De indrukwekkende Amerikaanse oorlogsbegraafplaats bij Omaha Beach

Schoolreis invasie D-day Normandie

Kunstmatige haven Arromanches

De overblijfselen van de kunstmatige haven bij Arromanches-les-Bains

Schoolreis invasie D-day Normandie

Onbekend Schoolreis invasie D-day Normandie

Stoeterij Le Haras National du Pin

Een nationaal en internationaal geroemde, prestigieuze stoeterij.

Schoolreis invasie D-day Normandie

Ciderroute

Een route van 40 km in Pays d'Auge die bekend staat om zijn cider, calvados en heerlijke kazen.

Schoolreis invasie D-day Normandie

Gastronomie

Bij een bezoek aan Normandië hoort het eten van zeevruchten.

Schoolreis invasie D-day Normandie

Cap de Carteret

De rotsachtige uitsteeksels van de Cap de Carteret bieden een bijzonder uitzicht op de Brits-Normandische eilanden.

Schoolreis invasie D-day Normandie

Contact

Uw eerste contactpersoon bij Keijman Reizen blijft uw contactpersoon, vanaf het begin tot aan het eind van de reis. Eén vaste reiscoach die alle bijzonderheden van uw reis kent en altijd bereikbaar is. Die het bovendien een uitdaging vindt om u de beste reis tegen de scherpst mogelijke prijs te bieden.  

Bel +31 488 48 35 88

''Ik heb dé reis voor jullie: leerzaam én avontuurlijk!''

Duco van Schaik

Reiscoach Schoolreizen
Duco van Schaik