1 dagvanaf € 24,00 p.p.

Dagtocht Belgische Kerstmarkten

De Belgische steden zijn rond de kersttijd een ideale bestemming voor een dagtocht om alvast in de kerststemming te komen. Van oorsprong komt de kerstmarkt uit landen zoals Duitsland en Oostenrijk, echter haalt België deze tradite goed in! Veel meer Belgische steden en dorpen hebben namelijk besloten om zich aan te sluiten bij deze eeuwen oude traditie. Dit is ook de reden dat er bij onze zuiderburen voldoende vertier te beleven is. De Belgische kerstmarkten worden groots uitgepakt waarbij sommige steden worden voorzien van kermisattracties, een reuzenrad, een levendige kerststal of zelfs een ijssculturenfestival. 
 
De combinatie van een historische omgeving, de gezellige kerstlampjes, de sfeervolle etalages samen met pittoreske kerstmarkten in verschillende steden, maken deze steden tot een perfect reisdoel net over de grens. 
 
Vanwege het grote aanbod hebben wij een aantal steden uitgelicht. Deze kunt u terug vinden onder het kopje 'programma'. Staat uw gewenste stad hier niet tussen? Of wilt u liever een weekend doorbrengen in de gezellige kerstsferen? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Aan de hand van uw wensen stellen wij graag een programma op maat voor u samen. 
Antwerpen
De kerstmarkt van Antwerpen is één van de grootste kerstmarkten in België en aan gezelligheid ontbreekt het niet! Laat u tijdens deze vrije dag volledig onderdompelen in de knusse kerstsfeer. Van de kerstmarkt op de Grote Markt tot aan de Groenmarkt, overal is wat te doen! Wat dacht u van een heerlijk glaasje glühwein? Of overwin uw hoogtevrees tijdens een ritje in het 55 meter hoge reuzenrad op het Steenplein. Wilt u liever iets actiefs ondernemen? Waag dan een schaatsje op de overdekte schaatsbaan op de Groenplaats. Ook voor uw kerstinkopen bent u in Antwerpen op het juiste adres! Bezoek de winkelstraten aan de Meier en de Keyserlei, waar de vele bekende warenhuizen prachtige sfeervolle etalages hebben gemaakt.
 
Brugge
Een bezoek brengen aan één van Europa's mooiste steden tijdens kerst? Brugge is tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een zeer sfeervol geheel. Het historische centrum is prachtig verlicht en de winkelstraten zijn schitterend versierd. In het centrum zijn verschillende kerstmarkten te vinden. De grootste van Brugge is te vinden op de Grote Markt, waar u naast de sfeervolle kerstverlichting en vele stalletjes ook een grote schaatspiste vindt. Daarnaast kunt u ook goed terecht bij het Simon Stevinplein. Hier vindt u gezelligheid en voldoende kerstkraampjes waar u leuke spulletjes kan kopen. 
 
Brussel
Met een totale wandelafstand van maar liefst 2,4 kilometer en meer dan 240 kraampjes bekroont Brussel zich als grootste kerstmarkt van België. De straten zijn prachtig verlicht en de gezellige pleinen verkeren in sfeervolle rode en groene tinten. Op de Grote Markt vindt u tevens een prachtig verlichte kerstboom. Op het Muntplein kunt u terecht voor het schaatsen, daar wordt namelijk een schaatsbaan geplaatst en op het Sint-Katelijnenplein staat het grote reuzenrad. Kortom: Brussel is zeker de moeite waard!
 
Gent
De Gentse Winterfeesten zijn een bekend fenomeen in de regio van Oost-Vlaanderen. Deze winterfeesten worden zó groots opgezet dat er niet meer wordt gesproken van een kerstmarkt. De bekende pleinen zoals het Sint-Baafsplein, de Poeljemarkt, en de Korenmarkt staan bedekt met meer dan 100 chaletjes en zijn zo goed op elkaar afgestemd dat er geen autoverkeer meer mogelijk is, ideaal voor uw dagtocht dus! Op het Sint-Baafsplein vindt u een reuzenrad welke u een bijzonder uitzicht over de verlichte stad biedt. Bij de Stadshal en het Emile Braunplein kunt u een schaatsje wagen bij de schaatsbaan, en de Winterfeesten worden compleet gemaakt met verschillende kermisattracties, muzikale acts en Moose-Bar. 
 
Om uw gezellige dag tot een geslaagd einde te laten komen, sluit u de dag af met een stamppottenbuffet tijdens de terugreis.
 
Deze dagtochten zijn gebaseerd op de volgende vertrek en aankomsttijden:
Vertektijd: 08.00 uur
Aankomsttijd: 21.00 uur
Deze tijden zijn in goed overleg naar eigen wens aan te passen.
 

 

De prijs van deze kerst dagtocht is gebaseerd op basis van 90 personen, uitgevoerd per luxe touringcar. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder het vertrekadres, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend), en/of excursies en in enkele gevallen de groepsgrootte. Onvoorziene wijzigingen voorbehouden.
Offerte aanvragen
Deel deze reis

Offerte aanvragen voor reis Dagtocht Belgische Kerstmarkten


Indien u een vrijblijvende offerte wenst te ontvangen verzoeken wij u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Stap 1: Gegevens reis
Stap 2: Uw gegevens
Stap 3: Overige gegevens
* verplichte velden

Contact

Uw eerste contactpersoon bij Keijman Reizen blijft uw contactpersoon, vanaf het begin tot aan het eind van de reis. Eén vaste reiscoach die alle bijzonderheden van uw reis kent en altijd bereikbaar is. Die het bovendien een uitdaging vindt om u de beste reis tegen de scherpst mogelijke prijs te bieden.  

Bel +31 488 48 35 88


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt keijman.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.