blijvende herinneringen SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Portugal Portugal
Portugal Portugal
Portugal Portugal
Portugal

Lissabon

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Portugal - Lissabon

Meerdaagse schoolreis: Lissabon
De schitterende hoofdstad van Portugal was ooit de rijkste stad van Europa en de uitvalbasis voor vele ontdekkingsreizigers zoals Vasco da Gama. Ga op een meerdaagse schoolreis naar Lissabon en ...

Meerdaagse schoolreis: Lissabon

De schitterende hoofdstad van Portugal was ooit de rijkste stad van Europa en de uitvalbasis voor vele ontdekkingsreizigers zoals Vasco da Gama. Ga op een meerdaagse schoolreis naar Lissabon en ontdek samen met uw leerlingen deze prachtige stad. Lissabon is een karakteristieke stad die ook bekend staat als de ‘stad der emoties’. U zult dit onder andere terugvinden in de vele typische restaurantjes waar de Fado nog dagelijks wordt gezongen; de klaagliederen laten u de ziel van de stad beleven. 

Wat u zeker niet mag missen tijdens een schoolreis in Lissabon is het kasteel Castelo de São Jorge en de Toren van Belém, een 16e eeuwse forttoren die de stad karakteriseert. Probeer hier de overheerlijke Pastéis de Belém, een delicatesse van de stad. Slenter ook door de nauwe typische straatjes van de Bairro Alto en de wijk Alfama of bezoek een van de vele musea die Lissabon rijk is. U en uw leerlingen zullen merken dat Lissabon leeft en nooit vergeten zal worden.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
4 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Vliegtuig

vanaf €290,- p.p.

Offerte

Programma

Hier leest u de basisgegevens van een schoolreis naar Lissabon. De tijden en het programma kunt u zelf verder aanpassen en invullen en ook de reisduur is aanpasbaar. Keijman Reizen kan u van een gedegen advies voorzien. Voor de excursies heeft u de touringcar tot uw beschikking.

Dag 1 
U vertrekt vandaag per vliegtuig op schoolreis naar Lissabon. Bij aankomst staat er een touringcar klaar die u en uw leerlingen naar de accommodatie zal brengen. Nadat u heeft ingecheckt, bent u de rest van de dag vrij om kennis te maken met de ‘stad der emoties’.

Dag 2 & 3
Deze dagen zijn naar eigen smaak (en met hulp van Keijman Reizen) verder in te vullen, zodat u excursies kunt doen en verschillende toeristische trekpleisters kunt bezoeken.

Dag 4
De laatste dag van deze schoolreis in Lissabon vliegt u terug naar Nederland. U wordt weer opgehaald door een lokale touringcar. Tot aan uw terugvlucht heeft u ter vrije besteding.

Jeugdherberg

U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg in Lissabon, op meerpersoonskamers/slaapzalen met douche en toilet op de etage. De verzorging is op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner).

***Hotel

U verblijft in een centraal gelegen ***hotel in Lissabon, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

Alle meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Vertrek vanuit België: prijzen op aanvraag!

Vliegtuig4 dagen
Jeugdherberg€ 290,00
*** HotelOp aanvraag

Torre de Belém
In de stadswijk Belém vindt u de meest fraaie en belangrijke bouwwerken van de Portugese geschiedenis, zo ook de Toren van Belém. De toren is gebouwd tussen 1515 en 1521 en diende als uitkijkpost om vijandelijke schepen uit de haven te weren. Koning Dom João II gaf de opdracht voor de bouw, maar helaas stierf hij voordat de eerste steen gelegd was. De Torre de Belém ligt half in het water aan de oever van de Taag. Vroeger, in de tijd dat de toren gebouwd werd, lag het bouwwerk veel verder in de rivier, op een rotseiland. Doordat de rivier in de loop der jaren echter steeds smaller werd en de grote zandbank voor de toren steeds verder verschoven is, staat de toren inmiddels bijna op het land.

Castelo de São Jorge
Hoog verheven boven Lissabon ligt het Kasteel van Sint-Joris. Al eeuwenlang staat dit kasteel centraal in de geschiedenis van Portugal. Het kasteel is mooi vormgegeven en is met zijn puntige uitsteeksels en zijn tien torens buitengewoon opvallend te noemen. Op de binnenplaats van de ruïne vind je een rustig, schaduwrijk parkje met een paar kletterende fonteinen. Het uitzicht over de stad is de klim naar het kasteel meer dan waard.

Mosteiro dos Jerónimos
Het klooster van Jerónimos wordt vaak het juweeltje van de Manueline-stijl genoemd. Deze exclusieve Portugese stijl is vernoemd naar Koning Manuel en combineert architectonische elementen vanuit de Gotische en Renaissanceperiode, samen met een koninklijke en natuurlijke symboliek, wat het tot een uniek en eerwaardig geheel maakt. Het klooster is gebouwd van kalksteen en heeft een voorgevel van maar liefst 300 meter.

Bairro Alto, Chiado en Bica
De Bairro Alto wijk is één van de meest pittoreske wijken van de stad. De wijk heeft nog vele kenmerken die wijzen op de ouderdom van de wijk. Deze wijk werd in de 16de eeuw gebouwd. De architectuur, de traditionele winkels, restaurants, bars en kledingwinkels geven deze wijk een ongekende unieke sfeer. Tevens is de wijk een populaire ontmoetingsplaats voor de liefhebbers van het nachtleven. De Chiado wijk is een elegante winkelwijk. Aan het einde van de 19de eeuw werd het een ontmoetingsplek voor intellectuelen zoals Fernando Pessoa, Almada Negreiros en Eça de Queiroz. Het populairste café onder deze intellectuelen was “A Brasileira” dat vandaag de dag nog steeds populair is onder studenten van de kunstacademie. In 1892 begon men met de bouw van Bica. Zodoende vindt men hier vooral huizen van rond de eeuwwisseling.

Palácio Nacional da Pena, Sintra
Sintra, op een half uur rijden van Lissabon, is een stadje met curieuze paleizen, ruïnes en overdadige tuinen. Op meer dan 500 meter boven de stad staat het sprookjespaleis Palácio Nacional da Pena. Het paleis is gebouwd in verschillende fasen. Wie ronddwaalt op de binnenplaatsen en trappen, herkent invloeden van de Moren en Arabieren, Gotische stijlelementen en kenmerken uit de Renaissance. Iets lager op dezelfde berg ligt het Castelo dos Mouros. Deze Moorse burcht, waarvan nog delen overeind staan, dateert oorspronkelijk uit de achtste eeuw. Het centrum van Sintra wordt gedomineerd door het Palácio Nacional de Sintra, duidelijk herkenbaar aan de twee reusachtige, kegelvormige schoorstenen.

Rooftop Bar Parque
Op de hoogste verdieping van een parkeergarage, midden in het centrum van Lissabon, zit deze hippe bar. Vanaf deze plek heeft u een mooi uitzicht over de stad, de rivier en de Ponte 25 de Abril. Een ideale plek in de avondzon.

Tram 12
In elke reisgids valt te lezen dat een ritje met tram 28 niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Lissabon. De tram wordt tegenwoordig niet meer gebruikt door de lokale bevolking omdat het alleen vol zit met toeristen en de wachttijd vaak minimaal 30 minuten bedraagt. Neem als alternatief tram 12, geen wachttijd en de route is absoluut niet minder.

LX Factory
Iedere stad heeft tegenwoordig een oud industrieel terrein wat een inspirerend 2de leven wordt in geblazen, zo ook Lissabon genaamd the LX Factory. De oude fabrieken zijn omgetoverd tot een hotspot waar het wemelt van creativiteit: lokale designers verkopen hun ontwerpen in de prachtige conceptstores, kunstenaars stellen hun werk tentoon in de vele galerijen en op zondag is er een leuke openluchtmarkt. Verder kunt u hier 7 dagen per week genieten van muziek en lekker eten.

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's van Lissabon.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!