blijvende herinneringen SGRZ Calamiteitenfonds SGR
ItaliŽ ItaliŽ
ItaliŽ ItaliŽ
ItaliŽ ItaliŽ
ItaliŽ

Toscane

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Italie - Toscane

Meerdaagse schoolreis: Toscane
Italië op zijn best: u ontdekt het tijdens een meerdaagse schoolreis in Toscane. Toscane is een geweldige en allesomvattende regio die wereldberoemd is om zijn kunst, geschiedenis en het pra...

Meerdaagse schoolreis: Toscane

Italië op zijn best: u ontdekt het tijdens een meerdaagse schoolreis in Toscane. Toscane is een geweldige en allesomvattende regio die wereldberoemd is om zijn kunst, geschiedenis en het prachtige landschap.

Hoogtepunt in dit geheel is Florence, een stad die zich presenteert als één groot openluchtmuseum vol culturele hoogtepunten en monumenten. Maar ook de kleinere steden zoals Lucca, Siena, San Gimignano en Pisa mag u niet vergeten tijdens uw bezoek. Lucca is een oude Romeinse stad met een schitterend marktplein centraal in de stad. Siena wordt gekenmerkt door Piazza del Campo (een van de mooiste pleinen van Europa) en Duomo di Siena (het kerkelijk pronkstuk van Toscane). San Gimignano is een klein middeleeuwse stadje wat veel te bieden heeft op het gebied van kunst, winkels en restaurants. Pisa, tot slot, is een typische Toscaanse stad, die vooral beroemd is om zijn “scheve toren”. Vergeet daarbij niet dat u heerlijk kunt eten in Italië en u heeft voldoende ingrediënten om er een geweldige studiereis in Toscane van te maken!

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
7 dagen
Vervoer:
Touringcar
Touringcar

vanaf €255,- p.p.

Offerte

Programma

Hieronder treft u de basisgegevens aan van een schoolreis in Toscane. De tijden en het programma alsmede de reisduur zijn aanpasbaar. Keijman Reizen kan u hierbij van advies voorzien. Voor excursievervoer heeft u de touringcar tot uw beschikking.

Dag 1 & 2 
U vertrekt in de loop van de dag (bijvoorbeeld om 16.00 uur) vanaf uw opleiding op schoolreis naar Toscane, met als eerste bestemming Florence. De reis wordt deels uitgevoerd als nachtreis. De volgende dag arriveert u aan het begin van de middag in Italië en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 t/m 5 
Tijdens deze dagen kunt u uw programma zelf invullen en de steden en bezienswaardigheden van uw keuze gaan bezoeken. Keijman Reizen kan u hierbij uitstekend adviseren.

Dag 6 & 7 
U vertrekt de zesde dag van uw schoolreis in Toscane pas laat in de avond (bijvoorbeeld om 21.00 uur) uit Florence. Tot die tijd heeft u nog vrije tijd. In de loop van de volgende dag bent u weer terug bij de opleiding.

**Hotel Florence centrum

U verblijft in een **hotel in de stad Florence (omgeving Piazza Indipendenza, Dom, Via Nazionale), op meerpersoonskamers met douche/toilet op de kamer. De verzorging is op basis logies en ontbijt.

***Hotel Florence stadsrand

U verblijft in een ***hotel, aan de rand van de stad Florence (omgeving luchthaven, Scandicci, Fiesole), op meerpersoonskamers met douche/toilet op de kamer. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

***Hotel in Montecatini Terme

Montecatini Terme is een gezellig 18e-eeuws stadje, met een schat aan kuuroordarchitectuur en met recht een van de leukste badplaatsen in de omgeving. De stad is op slechts 1 uur rijden van Rome gelegen. U verblijft in een ***hotel, gelegen in de buurt van de thermen, op meerpersoonskamers met douche, toilet, telefoon en TV op de kamer. De verzorging is op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner).

Alle meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Vertrek vanuit België: prijzen op aanvraag!

Touringcar7 dagen 
*** Hotel Montecatini Terme€ 255,00 
Hostel in FlorenceOp aanvraag 
*** Hotel Florence stadsrandOp aanvraag 

Florence

Florence, bijgenaamd 'la Bella', de oude hoofdstad van Toscane en thans hoofdstad van de provincie Firenze, strekt zich aan beide kanten van de Arno uit in een lieflijk parklandschap gevormd door de uit lopers van de Apennijnen. De stad is zetel van een aartsbisschop en heeft een universiteit. Terwijl in de oudheid Rome de enige stad was die in Italië telde, had vanaf de middeleeuwen Florence op het gebied van kunsten en wetenschappen de leidende rol. Hier werd de Italiaanse taal 'geschapen' en hier werden in die taal de onsterfelijke werken van Dante, Boccaccio en Petrarca geschreven. Hier ontstond de renaissance en triomfeerden bouw, schilder en beeldhouwkunst.

Lucca

Lucca is de geboortestad van de componist Puccini. Muziek is dan ook een deel van het leven in Lucca. Er is een museum ingericht in één van de paleizen die alle herinneringen herbergt van Puccini. Maar Lucca is ook rijk zoals die andere steden in Toscane. Daardoor zijn er nu prachtige gebouwen, palazzo's of paleizen, waaronder Case dei Guinigi. In één van deze paleizen is ook het belangrijkste museum van Lucca gevestigd, het Museo Nazionale.
Uiteraard zijn ook de kerkelijke gebouwen niet van de minste. Drie kerken liggen binnen de omwallingsmuren. De Dom San Martino, de San Fredianokerk en de San Michelekerk. Allen bevatten ze waardevolle kunstschatten en zijn ze van een grote architecturale waarde.

Siena

Drie zaken zullen je steeds bijblijven van Siena: de Piazza del Campo, de Dom en zijn autovrije centrum. Siena is net zoals Pisa en Firenze, je moet het gezien hebben bij een reis door Toscane. Piazza del Campo is een van de mooiste pleinen van Europa. Van hieruit vertrekken alle centrumstraten en is dus werkelijk het hart van Siena. De lichte helling, de schelpvorm, zijn fontein en de bijzondere sfeer die dit plein uitstraalt zullen voor eeuwig in je geheugen gegrift zijn.

San Gimignano

De stad met vele torens zal je onmiddellijk opvallen in het landschap. Van de 72 torens blijven er maar 14 meer over, maar toch domineren ze de skyline van San Gimignano. Ze dateren uit de 15de eeuw en waren eerder bedoeld als prestige dan als verdediging. Als je de autovrije stad binnen wandelt moet je via een poort door de vrijwel intacte stadsomwalling. Meteen zullen je een paar mooie pleinen te beurt vallen. Ook het Piazza del Duomo behoort daartoe. Op dit plein ligt de Dom die de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad vormt. Er zijn prachtige kunstwerken te zien onder de vorm van fresco's, beeldhouwwerken, schilderijen, en houtsnijwerk.Wil je de stad vanuit één van de torens aanschouwen, dan is de meest aangewezen plaats het Palazzo del Popolo. De toren is 54 meter hoog en er is ook een gemeentemuseum gevestigd in dit paleis. Dante hield hier ooit een redevoering. Andere bezienswaardigheden zijn de prachtige gevels op het Piazza della Cisterna en de kerk Sant' Agostino.

Pisa

Pisa is een stad van 100.000 inwoners gelegen in het Italiaanse Toscane op zo'n 8 km van de kust. Het stadje straalt de Toscaanse sfeer uit en heeft natuurlijk de bekendste attractie ter wereld: de scheve toren of Campanile. Deze toren maakt deel uit van een reeks historische gebouwen op het Campo dei Miracoli. Je vindt er verder nog de Duomo, de 11de eeuwse kathedraal en één van de mooiste monumenten van Italië. Op ditzelfde plein heb je ook het Battistero of doopkapel, het Campo Santo (begraafplaats) en twee waardevolle musea.

KOOKWORKSHOP

Volg oude Italiaanse tradities en leer de kunst van eigengemaakte pasta tijdens deze halfdaagse praktische kookworkshop in Florence. 

KLASSIEKE FIAT 500 TOUR

U maakt een tocht over rustige, afgelegen wegen, langs de prachtige olijf- en wijngaarden die deze mooie regio zo typeren. Na een rit van ongeveer 4 uur, met onderweg verschillende gelegenheden om foto's te maken, eindigt u weer in Florence.

IJS ETEN

Is er iets naast koffie en pasta wat écht deel uit maakt van de Italiaanse gastronomische kultuur? De gelato natuurlijk! En waar is ijs eten beter dan in Florence, waar het ijs in de 16e eeuw is uitgevonden door de Bernardo Buontalenti, in dienst bij de familie Medici, de belangrijkste bankiersfamilie in Florence tijdens de Renaissance.

Reis nieuws

Hofstede Praktijkschool wint 'Selfie actie'
Dit jaar konden leerlingen en docenten tijdens hun reis een leuke en spraakma...

Meer reis nieuws

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's van Toscane.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's van Toscane.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!