blijvende herinneringen SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Engeland Engeland
Engeland Engeland
Engeland Engeland
Engeland

Londen

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Engeland - Londen

Meerdaagse schoolreis: Londen
Maak een meerdaagse schoolreis naar Londen: een wereldstad waar u zich zeker niet hoeft te vervelen. Londen is kleurrijk en gevarieerd met een rijke historie, die meer dan 2000 jaar teruggaat.&nbs...

Meerdaagse schoolreis: Londen

Maak een meerdaagse schoolreis naar Londen: een wereldstad waar u zich zeker niet hoeft te vervelen. Londen is kleurrijk en gevarieerd met een rijke historie, die meer dan 2000 jaar teruggaat. 

De hoofdstad van Engeland, Londen, wordt gekenmerkt door bezienswaardigheden als de Tower Bridge, de Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral. Daarnaast beschikt Londen, met musea als National Gallery, Tate Modern en het British Museum over een overweldigend en attractief aanbod: een lust voor iedere cultuurliefhebber. U kunt er verder heerlijk winkelen in de klassieke winkelstraat Oxford Street of het chique warenhuis Harrods. Of u stapt in ’s werelds grootste reuzenrad London Eye en heeft een fantastisch uitzicht over de stad. 

Het uitgaansleven, dat zich centraal in het centrum van Londen heeft gevestigd, is eveneens wereldbekend. Wat dacht u van bekende namen als West End, Soho en Piccadilly Circus? London Dungeons, het stadion van Chelsea FC en de Jack the Ripper-tour zijn verder populaire excursies die uw schoolreis in Londen compleet maken. Kortom, Londen is the place to be voor de leerlingen van uw opleiding!

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3, 4 of 5 dagen
Vervoer:
Touringcar
Touringcar

vanaf €134,50 p.p.

Offerte

Programma

Hieronder zijn de basisgegevens van deze meerdaagse schoolreis naar Londen aangegeven. De tijden, het programma en de reisduur kunt u verder zelf invullen en aanpassen. Keijman Reizen voorziet u desgewenst van advies. Voor excursievervoer heeft u de touringcar tot uw beschikking.

Dag 1 
U vertrekt in de vroege morgen (bijvoorbeeld om 06.00 uur) vanaf uw opleiding voor een schoolreis naar Londen. U reist via Frankrijk, waar u de overtocht maakt van Calais naar Dover in Engeland. U arriveert aan het einde van de middag bij uw accommodatie. Na aankomst bent u vrij voor een eerste kennismaking met de metropool Londen.

Dag 2 
Deze dag heeft u ter vrije besteding en kunt u excursies doen en/of bezienswaardigheden bezoeken.

Dag 3 
In de ochtend heeft u vrije tijd en u vertrekt vandaag rond het middaguur (om ca. 13.00 uur) uit Londen. U neemt wederom de overtocht van Dover naar Calais om vervolgens in de loop van de avond terug te keren bij uw vertrekadres. 

TIP: U kunt een schoolreis naar Londen ook combineren met bijvoorbeeld Oxford, Brighton of Canterbury!

Indien u deze reis bij Keijman Reizen reserveert, krijgt u een prachtige compacte Capitool reisgids van Londen cadeau!

 

Jeugdherberg / youth hostel

U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg in Londen, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer, of gezamenlijk op de etage. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

**+ hotel

U verblijft in een **+ hotel, gelegen in een buitenwijk (zone 3), met goede verbindingen tot het centrum, op meerpersoonskamers voorzien van douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

Gastgezinnen


U verblijft bij gastgezinnen, oftewel 'hostfamilies'. U maakt kennis met het echte Britse leven (wonen, taal, eten e.d.) en dit geeft de reis een speciaal, educatief karakter. U verblijft in één van de kleinere plaatsjes/buitenwijken rondom Londen (zone 3 t/m 6). Alhier worden de leerlingen o.l.v. een lokale vertegenwoordiger, met meerdere personen bij gastgezinnen geplaatst. De verzorging is op basis van volpension. Dat wil zeggen vanaf het diner op de dag van aankomst tot het ontbijt en een lunchpakket op de dag van vertrek.

Alle meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Meer dagen naar Londen of vertrek vanuit België? Prijzen op aanvraag!

Touringcar3 dagen
Jeugdherberg€ 134,50

**+ Hotel

Op aanvraag
GastgezinnenOp aanvraag

Tower of Londen
In 1078 gaf Willem de Veroveraar - beter bekend als koning Willem I - de opdracht voor de bouw van de White Tower. De White Tower (kortweg: Tower) is gelegen aan de rivier de Theems en heeft in de loop der eeuwen dienst gedaan als staatsgevangenis, fort, munt, koninklijk paleis, museum, garnizoen en arsenaal. In de nabijheid van de Tower vindt u de Tower Bridge, die haar naam aan dit fort dankt. De Tower of Londen moest de stad beschermen tegen aanvallen door de Normandische veroveraars. Nu is de Tower een belangrijke toeristische trekpleister. Niet alleen worden de kroonjuwelen er bewaard, ook vindt u er een uitgebreide verzameling harnassen en wapentuig terug.

Buckingham Palace
Buckingham Palace is een klassieker onder de Londense bezienswaardigheden. Deze officiële residentie van de Queen is het meest bekend door de ceremonie van de wisseling van de wacht, die tegenwoordig jammer genoeg al veel van haar glorie verloren heeft. Het wisselen van de wacht gebeurt echter niet elke dag en is ook nog eens afhankelijk van de tijd van het jaar. Het bouwwerk werd steeds verder uitgebreid door King George II en met de huidige 600 kamers was het oorspronkelijk gebouwd als een landhuis voor de Duke of Buckingham. Het paleis zelf is voor het grootste gedeelte afgesloten van het publiek, maar in augustus en september is de koninklijke familie op vakantie en wordt het opengesteld voor bezoek. 

Westminster
In de wijk Westminster ziet u naast Westminster Abbey ook het Palace of Westminster, ook wel bekend als “Houses of Parliament”, met zijn bekende klokkentoren. In dit paleis zetelt het Britse parlement oftewel het lagerhuis (House of Commons) en het Hogerhuis (House of Lords). In 1265 vond hier de eerste bijeenkomst plaats van het Brits parlement en tot op de dag van vandaag is dit nog steeds zo. Het gigantische gebouw telt ongeveer 1000 kamers, 100 trappenhallen en meer dan 3 kilometer gangen. Misschien nog bekender dan het paleis zelf is zijn 96 meter hoge klokkentoren, beter gekend onder de eigenlijk foute benaming “Big Ben”. Big Ben is namelijk de naam van de grote klok en niet van de toren zelf.

London Dungeons
Wie graag de donkere kant van Londen eens wil verkennen en Jack The Ripper (of één van zijn slachtoffers) in levenden lijve wil ontmoeten, moet beslist een bezoekje brengen aan ‘The London Dungeon’. De dungeon brengt meer dan 2000 jaar geschiedenis weer tot leven, van de pestepidemie en de guillotine tot de Victoriaanse tijden. De live acteurs met hun Britse humor, speciale effecten, levende ratten en zelfs een boottochtje maken alles gruwelijk echt. U zult een geweldige tijd beleven, doch is deze attractie niet aan te raden voor wie met (kleine) kinderen reist. The London Dungeon – Tooley street 28/34, 100 meter van London Bridge.

Musical
Londen is natuurlijk dé stad welke bekend staat om de vele wereldberoemde musicals zoals Les Miserables, The Lion King, Mamma Mia en We will rock you. (Het is nog niet duidelijk welke musicals er volgend jaar gaan draaien. Dit zijn een aantal voorbeelden.) Tijdig reserveren voor uw opleiding is hierbij noodzakelijk. Sommige lopen zo goed dat ze al tientallen jaren draaien en nog steeds goed gevuld zitten. Voor de nieuwere combinaties van muziek en toneel is het noodzakelijk om lang van te voren te reserveren. Deze zijn in een mum van tijd uitverkocht!

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's van Londen.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!