Educatief genieten! SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Verenigde Staten Verenigde Staten
Verenigde Staten Verenigde Staten
Verenigde Staten Verenigde Staten
Verenigde Staten

New York

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Verenigde-staten - New York

Meerdaagse schoolreis: New York
I love New York! Onmiskenbare woorden, typerend voor 'the city that never sleeps'. Bezoek met uw leerlingen tijdens een meerdaagse schoolreis New York en raak niet uitgekeken in deze metropool. ...

Meerdaagse schoolreis: New York

I love New York! Onmiskenbare woorden, typerend voor 'the city that never sleeps'. Bezoek met uw leerlingen tijdens een meerdaagse schoolreis New York en raak niet uitgekeken in deze metropool. New York: het is geen kwestie van bezoeken, het is een kwestie van beleven.

De “Big Apple” is zonder twijfel één van de meest dynamische steden ter wereld. Ze heeft alles te bieden: van cultuur, architectuur, winkelen en lekker eten tot het enerverende stadsleven. Rockefeller Center biedt u een machtig uitzicht over deze wereldstad, met centraal daarin het Empire State Building. Maar zeker zo indrukwekkend is het, om vanaf het water de skyline te bewonderen. Wereldberoemd zijn verder het Guggenheim Museum en het Modern Art Museum. Maar kunstliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in wijken als Tribeca en Soho. De één kiest voor een wandeling door Central Park, de ander voor Broadway. Maar niets belet u om voor allebei te kiezen. Het gezellige centrum van South Street Seaport met een waanzinnig uitzicht op Brooklyn Bridge moet u beslist een keer gezien hebben, evenals Chinatown en Little Italy. 

U zult het vanzelf zien tijdens uw schoolreis: New York heeft zo veel te bieden! Uiteraard moet u ook even stil staan bij Ground Zero, de plek waar ooit de Twin Towers stonden. Een ding staat in ieder geval vast, New York is een stad die u in haar greep houdt.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
6 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Vliegtuig

vanaf €909,- p.p.

Offerte

Programma

Hieronder leest u de basisgegevens van een schoolreis naar New York. Naar eigen smaak zijn het programma en de tijden in te vullen en aan te passen en is ook de reisduur aanpasbaar. Keijman Reizen voorziet u hierbij van gedegen advies. Voor de excursies heeft u een touringcar tot uw beschikking.

Dag 1 
U vertrekt vandaag per vliegtuig op uw schoolreis naar New York. Bij aankomst staat er een touringcar klaar die u naar de accommodatie zal brengen. Nadat u heeft ingecheckt, bent u de rest van de dag vrij om kennis te maken met New York.

Dag 2 t/m 4 
U heeft 3 dagen om allerlei interessante bezienswaardigheden te gaan bezoeken in New York. Selecteer ze vooraf zelf of vraag advies aan Keijman Reizen.

Dag 5 & 6 
Op de vijfde dag van uw schoolreis in New York vliegt u terug naar Nederland. U wordt weer opgehaald door een lokale touringcar. Tot aan uw terugvlucht heeft u vrije tijd. Thuiskomst is, i.v.m. het tijdsverschil, op dag 6.

Hostel

U verblijft in een goed hostel in New York, centraal gelegen in Upper West Side, nabij Central Park. U verblijft op meerpersoonskamers met douche en toilet op de gang. De verzorging is op basis van logies.

Alle meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Vertrek vanuit België: prijzen op aanvraag!

Vliegtuig6 dagen
Jeugdherberg€ 909,00

Empire State Building

Het Empire State Building is een van de bekendste gebouwen van de wereld. Het is een symbool van een belangrijk tijdperk en belangrijker dan het vrijheidsbeeld. Iedereen die een bezoek aan New York brengt, moet een keer op de 86ste verdieping geweest zijn om van het prachtige uitzicht te genieten.

Sinds de aanslagen van 11 september moet u er als bezoeker op rekeningen dat er strenge veiligheidscontroles zijn. U kunt op het informatiebord zien hoe ver het zicht op die dag is en dan kunt u beslissen om naar boven te gaan of toch maar beneden te blijven. Bij weinig zicht heeft het immers geen zin om helemaal naar boven te gaan. Het gebouw wordt continue anders verlicht, waardoor het er altijd weer anders uitziet van binnen. Het is mogelijk om de New York Skyride te zien, een soort virtuele achtbaan door New York.

Voor een prachtig uitzicht (nog wel mooier wordt gezegd) kunt u ook op Rockefeller Center gaan staan.

Vrijheidsbeeld

Het vrijheidsbeeld is een geesteskind van de beeldhouwer Frederic Auguste Bartholdi. Het was een geschenk van het Franse aan het Amerikaanse volk en is overal ter wereld een vrijheidssymbool. In het gedicht van Emma Lazarus, dat in het voetstuk staat gegraveerd, zegt Lady Liberty: 'Geef mij uw vermoeide, uw arme, uw bijeengekrompen massa's die smachten naar vrijheid. Het beeld stond in Parijs, voordat de huidige standplaats op Liberty Island gereed was. Het werd op 28 oktober 1886 onthuld.

Het veer naar Staten Island biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan en ook het vrijheidsbeeld is goed te zien. De overtocht is gratis en daardoor al jarenlang een onmisbaar onderdeel van een bezoek aan New York.

Central Park

Central Park bestond in 2003 150 jaar. Krantenredacteur William Cullen Bryant kwam in 1844 met de eerste plannen voor het park. De stad groeide in die tijd enorm hard en hij was bang dat er geen stukje groen over zou blijven. Dankzij het park blijft het leven in New York de moeite waard volgens vele New Yorkers.

Het park wordt ook wel gezien als het hart van New York. In het weekend zijn de wegen die door het park lopen afgesloten en komen er tienduizenden wandelen, skaten, muziek maken, de hond uitlaten of in het gras liggen.

Ground Zero

Ooit stonden er de Twin Towers, maar vandaag de dag markeert een diepe krater de plek van het World Trade Center. Ground Zero is een plek die op iedereen indruk maakt. Begin 2004 is besloten dat het ontwerp van Daniel Libeskind zal worden gerealiseerd op de plek. Verder zal er een herdenkingsmonument komen dat de naam Reflecting Absence draagt.

September 11, 2001. A day that will forever be remembered.

Let it not be remembered for the evil acts of violence targeted at fear, panic and death. But remember the human spirit, the brotherhood of mankind, and the goodness that not only New Yorkers but Americans and the world over have dedicated to saving our most precious resource: life. For this is the only way to stand up to those wish to fight from shadows, or are rabid enough to believe it is worth their own life to see so many others end.

May God bless our Ground Heros.


Een bezoek aan het nabijgelegen National September 11 Memorial & Museum houdt op indrukwekkende wijze de herinnering aan 9-11 en de slachtoffers levend.

Times Square

Dit bekende plein in het centrum van Manhattan wordt ook wel Crossroads of the World genoemd. Oud burgemeester Giuliani heeft samen met Disney het plein in de jaren 90 veranderd in een licht en architectuur spektakel.

Als ergens iets snel veranderd, is het wel op Times Square. Het plein is vernoemd naar de krant New York Times dat haar hoofdkantoor had op adres 1 van Times Square. Rond 1930 stonden er ruim 80 theaters in de omgeving van Times Square. Dankzij al deze theaters werd Times Square het middelpunt van de New Yorkse theaterwereld. 42nd street was destijds het middelpunt van de Amerikaanse showbusiness.

In de jaren 40 begon de film het theater te vervangen. Het ene na het andere theater sloot zijn deuren en werd vervangen voor clubs en bars, waar regelmatig vechtpartijen plaats vonden. In de jaren 70 en 80 werd Times Square gedomineerd door drugshandelaren en criminelen. Vanaf 1992 is het plein weer helemaal opgeleefd en dat is te danken aan de inzet van Times Square Business Improvement District.

High Line 

De High Line is een 2,2 km lang verhoogd park, 9 meter boven de begane grond. Het was oorspronkelijk in de jaren 1930 aangelegd als een spoorwegviaduct langs de westzijde van Manhattan. Dankzij het viaduct konden goederentreinen hun waren rechtstreeks tot in de magazijnen brengen.

Eileen’s Special Cheesecake

Als ze ergens in de wereld weten hoe ze romige cheesecake moeten maken, dan is het wel in New York! En dan staat Eileen’s toch boven aan ieders lijst. Logisch, want sinds de opening in 1970 staat deze kleine winkel bij veel mensen bovenaan de lijst. Je kunt er heerlijke cheesecake halen met allemaal verschillende soorten toppings. Die lopen van aardbei tot Rocky Road. Loopt het water je in de mond?

Zonsopgang Brooklyn Heights

Als je toch vroeger wakker bent vanwege het tijdverschil, ga dan net voor zonsopgang naar Brooklyn Heights. Neem plaats op de oevers van de Hudson en laat de tijd je betoveren! Je ziet de skyline van New York letterlijk voor je ontwaken.

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's van New York.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!