Educatief genieten! SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Spanje Spanje
Spanje Spanje
Spanje Spanje
Spanje

Valencia

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Spanje - Valencia

Meerdaagse schoolreis: Valencia
Wie tijdens een meerdaagse schoolreis Valencia bezoekt, zal daar het echte Spanje ontdekken. Valencia, de derde stad van Spanje, heeft duidelijk haar pijlen gericht op de 21e eeuw. De inter...

Meerdaagse schoolreis: Valencia

Wie tijdens een meerdaagse schoolreis Valencia bezoekt, zal daar het echte Spanje ontdekken. Valencia, de derde stad van Spanje, heeft duidelijk haar pijlen gericht op de 21e eeuw. De internationale Spaanse toparchitect Santiago Calatrava heeft de stad met zijn revolutionaire bouwprojecten omgetoverd tot een meer dan bezienswaardige stad van Spanje. Valencia is dynamisch, bruisend en hot! “Ciudad de las Artes y las Ciencias” alleen al is zeer de moeite waard. 

Valencia is een stad in een stad en bestaat uit Palau de les Arts (een groot modern operagebouw), El Museo de las Ciencias (een interactief museum over wetenschap en technologie, gehuisvest in een uniek gebouw), L'Hemisferic (de laatste multimediatechnieken in een bioscoop waar zowel lasershows als Imax-films kunnen vertoond worden) en Parque Oceanografico (een immens groot oceanografisch park met biotopen uit alle wereldzeeën). Daarnaast is het oude stadscentrum van Valencia met haar kleine steegjes en het bruisende dag- en nachtleven zeer aantrekkelijk om te bezoeken. Tel daarbij op dat de zon bijna altijd schijnt en u zult zien dat een schoolreis naar Valencia een zeer geschikte bestemming is.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
5 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Vliegtuig

vanaf €291,50 p.p.

Offerte

Programma

Hier vindt u de basisgegevens van een schoolreis naar Valencia. Het programma en de tijden kunt u zelf verder invullen en aanpassen en ook de reisduur is aanpasbaar. Keijman Reizen kan u van een gedegen advies voorzien. Voor de excursies heeft u de touringcar tot uw beschikking.

Dag 1 
U vertrekt vandaag samen met uw leerlingen per vliegtuig op schoolreis naar Valencia. Bij aankomst staat er een touringcar klaar, welke u naar de accommodatie brengt. Nadat u heeft ingecheckt, bent u de rest van de dag vrij om kennis te maken met de stad Valencia.

Dag 2 t/m 4 
De tweede, derde en vierde dag heeft u ter vrije besteding. Zo kunt u de excursies van uw keuze doen en de belangrijkste bezienswaardigheden aandoen.

Dag 5 
De laatste dag van uw schoolreis in Valencia vliegt u terug naar Nederland. U wordt weer opgehaald door een lokale touringcar. Tot aan uw terugvlucht heeft u ter vrije besteding.

Jeugdherberg

U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg, in het centrum van de stad, op meerpersoonskamers/slaapzalen met douche en toilet op de etage. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

***Hotel

U verblijft in een centraal gelegen ***hotel, in het centrum van de stad, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

Alle meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Vertrek vanuit België: prijzen op aanvraag!

Vliegtuig5 dagen
Jeugdherberg€ 291,50
*** Hotel€ 339,00

Ciudad de las Artes y las Ciencias
(Stad van kunst en wetenschap)
Dit is het allernieuwste project van Valencia, het is een stad in een stad en bestaat uit vier entiteiten en een toegangspoort (L’Umbracle). Combinatietickets voor 2 of 3 attracties zijn mogelijk.
• Palau de les Arts: een groot modern operagebouw, waarin ook plaats is voor dans, theater en andere grootschalige muzikale spektakels.
• El Museo de las Ciencias: interactief museum over wetenschap en technologie, gehuisvest in een uniek gebouw.
• L'Hemisferic: de laatste multimediatechnieken in een bioscoop waar zowel lasershows als Imax-films kunnen vertoond worden en die eveneens als planetarium kan gebruikt worden.
• Parque Oceanografico (ook L'Oceanografic): een immens groot oceanografisch park met biotopen uit alle wereldzeeën. Je geraakt er maar niet op uitgekeken, doch er hangt wel een degelijk prijskaartje aan vast.
• L’Umbracle is een soort van toegangspoort; de nadruk ligt er op planten uit de regio, moderne architectuur en hedendaags beeldhouwwerk.

De Spaanse architecten Santiago Calatrava en Félix Candela hebben zich volledig kunnen uitleven in een drooggelegde rivierbedding. Het resultaat is een uitzonderlijk architectonisch bouwwerk, waarbij de harmonie tussen de vormen heel opmerkelijk. Een futuristische stad die de mediterrane traditie van zee en licht trouw blijft. Het is een unieke plaats om kunst, wetenschap en natuur te beleven. Dit project is gelegen aan de rand van de stad, maar mag je zeker niet missen. Het trekt nu reeds 3.5 miljoen bezoekers per jaar!

Ayuntamiento, het stadhuis
Op de Plaza Ayuntamiento, een ruim en aangenaam plein, ontdekt u schitterende gebouwen als het stadhuis, het postkantoor en het meer Art-deco gebouw van Rialto. Imposant in het stadhuis zijn de marmeren trap en de raadskamer. In het stadhuis bevindt zicht het Museo de Historia, het historische museum. U kunt het museum bezoeken van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur t/m 14.00 uur.

Kathedraal La Seo
Kathedraal gebouwd in verschillende stijlen. Kenmerkend voor Valencia is de Micalet, de vrijstaande, achthoekige klokkentoren van de kathedraal. De toren van La Seo bestaat uit rode bakstenen, met gotische spitsversieringen. De gigantische trap met 207 treden leidt u naar boven, waar u kunt genieten van een schitterend uitzicht over de stad. Verschillende stijlen komen terug in de kathedraal. De oorsprong is Romaans. In de 13e eeuw werd de kathedraal gebouwd. Het rijkelijk versierde portaal Portada de los Apòstoles is gotisch en Portada del Hieros, het hoofdportaal, stamt uit de 18e eeuw en is in barokke stijl gebouwd. Het interieur van de kathedraal is overwegend in barokke stijl, maar ook de renaissance is vertegenwoordigd in de galerij rond het koor. De kathedraal is verbonden met de Nuestra Senora de los Desamparados. Dit was oorspronkelijk de kerk, waar vondelingen en geesteszieken werden verzorgd.

Stranden
Valencia heeft twee prachtige stranden, Arenas en Malvarossa, die allebei slechts enkele minuten van het stadscentrum liggen. Beide stranden zijn gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer, met de auto of op de fiets via de speciale fietspaden. Het huis van Vicente Blasco Ibáñez, een beroemde schrijver uit Valencia, kijkt uit op het strand van Malvarossa en is onlangs gerestaureerd. Langs de twee stranden loopt de schitterende Paseo Marítimo, waar veel mensen komen rolschaatsen, joggen, wandelen of zonnebaden. In de vele bars en restaurants kunt u genieten van paella, visstoofpotjes en verse vis.

Fiesta La Tomatina
Dit is een jaarlijks terugkerend tomatengevecht dat plaatsvindt in Buñol (ongeveer 30km van Valencia) op de laatste woensdag van augustus. Dit evenement trekt ontzettend veel toeristen. Afgelopen jaar deden er ongeveer 40.000 mensen mee en werd er 132 ton tomaten gebruikt. Volgens de overleveringen is het festival ontstaan uit een spontaan voedselgevecht tussen lokale jongeren halverwege de jaren '40. Dit was zo'n succes dat men besloot het jaarlijks met tomaten te herhalen.

Turia tuinen
Wat niet mag ontbreken tijdens uw bezoek aan Valencia is een bezoek aan de Turia tuinen. Deze groene strook van 9 kilometer lang in de oude bedding van de rivier de Turia vindt u ten noorden van het historische centrum van Valencia. Het is een populaire plek onder de locals en geef ze eens ongelijk. Het park vormt als het ware een groene long die de stad doorkruist van west naar oost, tot aan de Ciuadad de las Artes y las Ciencias. U kunt een bezoekje brengen per fiets, maar ook met de trein en natuurlijk te voet. Vergeet zeker niet een stop te maken van het Palau de la Música en de bijzondere bruggen te bekijken, die zich van noord naar zuid in de tuinen verspreid bevinden. 

Paella eten in El Palmar
Paella komt officieel uit Valencia en de beste Paella eet je tussen de rijstvelden in het gezellige dorpje El Palmar, op korte afstand van Valencia. Extra tip: huur een fiets en maak een prachtige fietstocht langs de kust richting El Palmar. 

Street Art Tour
Wil jij Valencia op een andere bijzondere manier ontdekken, dan is de Street Art Tour zeker een alternatieve activiteit die jou Valencia op een andere manier laat bekijken.Valencia is namelijk veranderd in een paradijs voor liefhebbers van graffiti en kleurrijke muurschilderingen. Struin door de smalle straatjes van de wijk El Carmen en verbaas je keer op keer, om iedere hoek loop je weer tegen een top to bottom kunstwerk aan. Een Nederlandstalige gids neemt je mee langs de graffitiwerken van Valencia’s beste urban street art artiesten. Vergeet je fototoestel zeker niet mee te nemen.

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!