Educatief genieten! SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Spanje Spanje
Spanje Spanje
Spanje Spanje
Spanje

Barcelona

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Spanje - Barcelona

Meerdaagse schoolreis: Barcelona
Sinds jaar en dag al de meest populaire bestemming voor een meerdaagse schoolreis: Barcelona! Barcelona is geen stad, het is een gevoel. Een zeer relaxed gevoel, welteverstaan. Enerzijds vanweg...

Meerdaagse schoolreis: Barcelona

Sinds jaar en dag al de meest populaire bestemming voor een meerdaagse schoolreis: Barcelona! Barcelona is geen stad, het is een gevoel. Een zeer relaxed gevoel, welteverstaan. Enerzijds vanwege het bijna altijd aangename klimaat, maar anderzijds vanwege de vele bezienswaardigheden, waarin een mix van educatie en recreatie te vinden is. Ideaal dus voor een studiereis of schoolreis.

Barcelona staat bekend om de Ramblas, la Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Milà, Casa Battló, de Magische Fonteinen, de Montjuïc en Camp Nou. Qua recreatie gaat u bijvoorbeeld naar de gezellige oude haven met Maremagnum (een bruisend uitgaanscentrum), het Aquarium en het Imax Theater. Of u gaat lekker aan het strand liggen, want ook dat is heel goed mogelijk in Barcelona. Kortom, deze bruisende stad heeft zeer veel te bieden en is het bezoeken zeker waard. Deze schoolreis naar Barcelona zullen uw leerlingen niet snel meer vergeten.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
6 of 7 dagen
Vervoer:
Touringcar
Vliegtuig
TouringcarVliegtuig

vanaf €209,50 p.p.

Offerte

Programma

Hieronder kunt u de basisgegevens van een schoolreis naar Barcelona lezen. Het programma en de tijden kunt u uiteraard zelf verder invullen en ook de reisduur is aanpasbaar. Keijman Reizen kan u hierbij van advies voorzien. Voor de excursies heeft u de touringcar tot uw beschikking.

Dag 1 & 2 
U vertrekt in de loop van de dag (bijvoorbeeld om 16.00 uur) vanaf uw opleiding op schoolreis naar Barcelona. De reis wordt deels uitgevoerd als nachtreis. De volgende dag arriveert u met uw leerlingen aan het begin van de middag in Spanje en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 & 4 
Deze dagen kunt u zelf invullen om de excursies van uw keuze te doen en alle prachtige bezienswaardigheden te bezoeken.

Dag 5 & 6 
U vertrekt op de vijfde dag van deze schoolreis in Barcelona pas laat in de avond (bijvoorbeeld om 21.00 uur) uit Barcelona. Tot die tijd heeft u nog vrije tijd. In de loop van de volgende dag bent u weer terug bij uw opleiding.

Indien u deze schoolreis naar Barcelona bij Keijman Reizen reserveert, krijgt u een prachtige compacte Capitool reisgids van Barcelona cadeau!

Jeugdherberg in Barcelona

U verblijft in een goede, centraal gelegen jeugdherberg in Barcelona, gesitueerd in het hart van de stad, op meerpersoonskamers en/of slaapzalen met douche en toilet op de kamer of op de etage. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

*/**Hotel in Barcelona

U verblijft in een */**hotel, gelegen in het centrum van Barcelona, aan het schilderachtige plein Plaza Reial, in een zijstraat van de bekende Ramblas, op meerpersoonskamers met douche/toilet op de kamer. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

*** Hotel aan de Costa Brava

U verblijft in een goed *** hotel in één van de kustplaatsen aan de Costa Brava, zoals Calella, Malgrat de Mar of Lloret de Mar. Deze plaatsen liggen op ca. 1 uur rijden vanaf Barcelona en zijn erg voordelig om te verblijven. Uw meerpersoonskamers zijn voorzien van douche/bad en toilet, de verzorging is op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner).

Appartement Barcelona centrum

Nieuw in het aanbod van Keijman Reizen zijn appartementen in het centrum van Bacelona. U verblijft aan de rand van de Ramblas, in appartementen voorzien van een woonkamer, slaapkamer en keuken. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Een voordelige accommodatie midden in het centrum!

Alle meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Vertrek vanuit België: prijzen op aanvraag!

Touringcar6 dagen7 dagen
*** Hotel Costa Brava€ 209,50€ 240,50
Jeugdherberg stadsrand€ 217,00€ 246,50
Jeugdherberg centrum€ 228,50€ 261,50
*/** Hotel€ 258,50€ 301,00
Vliegtuig4 dagen
Jeugdherberg Barcelona€ 239,50

La Sagrada Familia
De Sagrada Familia behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Het grote, nog altijd onvoltooide laatste werk van de geniale architect Antoni Gaudí. Sinds 1882 in aanbouw, maar wegens financiële en andere problemen vordert de bouw maar langzaam. U kunt de kerk, het museum en de maquette van de Sagrada Familia bezichtigen. Via steile stenen trappen (elk van 400 treden) of een lift krijgt u toegang tot de torens en bovenverdiepingen, vanwaar u een grandioos uitzicht heeft.

La Rambla
La Rambla is de spil van de binnenstad van Barcelona en het bruisende middelpunt van het centrum. De Ramblas bestaat uit een brede wandelboulevard omgeven door rijbanen voor autoverkeer. Links en rechts zijn souvenirwinkels, restaurants, tapasbars, hotels, hostels, supermarkten, bloemen-stalletjes en dierenwinkels, kledingzaken, kortom alles wat een toerist zich wensen kan. De tienduizenden passanten per dag trekken ook veel straat-artiesten die hun kunsten laten zien.

Casa Batlló
Het kleurrijke Casa Batlló is een prachtig appartementengebouw. Het is één van Gaudí's meest complete werken en geeft een intens en toch abstract naturalisme weer. Het is versierd met veelkleurige keramiek, u moet dit gewoon zien!

Casa Milà
Casa Milà (in de volksmond ook wel 'La Perdrera' genoemd) is een van de meest extravagante gebouwen van Gaudí. Binnen is een museum gevestigd, waar wisselende tentoonstellingen gehouden worden.

Plaza Reial
Het bekendste plein van Barcelona in het hart van het centrum, net naast de Ramblas. Het plein heeft een typische mediterrane uitstraling met een ruime arcadegalerij langs alle zijden. Onder deze arcadebogen bevinden zich de terrassen van de verschillende restaurants en bars die het plein rijk is. Het is er altijd gezellig druk, dus is het lekker mensen kijken vanaf één van de terrasjes.

Park Güell
Dit is het beroemdste park van Barcelona. Het werd ontworpen door Gaudí en door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Over dit park bestaan de meest uiteenlopende meningen, maar het is zeker de kleurrijkste creatie van Antoni Gaudí.

Camp Nou Stadion
Het wereld-beroemde Nou Camp stadion van FC Barcelona is een absolute 'must-see' voor alle voetballiefhebbers. En al helemaal voor Nederlandse voetballiefhebbers in verband met de voetbalgeschiedenis van Barça die al tijdenlang verweven is met de roemrijke danwel beruchte carrières van Nederlandse spelers en coaches. In dit indrukwekkende stadion van FC Barcelona kunt u een rondleiding krijgen met bezoek aan het stadion, het museum, de betreding van de grasmat en de kleedkamers.

Magische Fonteinen
Een absolute aanrader om te bezoeken is deze gigantische 'magische fontein' . U vindt deze bij de trappen van het Palau Nacional de Montjuïc. Vijftien minuten lang is de Font Magica prachtig verlicht, compleet met muziek. Je kunt het spektakel elk half uur bijwonen, de fontein komt echt tot leven na zonsondergang.

Columbus Monument
Onderaan de Ramblas bevindt zich het Monument voor Christoffel Columbus en werd opgericht voor de Wereldtentoonstelling van 1888. Deze kolossale 60 meter hoge zuil herbergt een lift die u meeneemt naar de bol onder de voeten van de ontdekkingsreiziger Columbus. Van hieruit heeft u een 360 graden uitzicht op de stad. Nadat u heeft genoten van het prachtige panorama, neemt u de lift terug tot in de kelder van dit monument en kunt u voor enkele euro’s een wijnproeverij doen met heerlijke wijnen uit de streek. 

Casa de l’Ardiaca
De Gotische wijk van Barcelona zit vol verrassingen, zo ook vlakbij de Kathedraal, waar het Casa de l’Ardiaca, het voormalige huis van de aartsdiaken, zich bevindt. Dit middeleeuwse paleis is niet erg bekend en wordt vaak overgeslagen door passanten. Zelfs niet alle Barcelonezen zijn hiermee bekend. Natuurlijk is dit hartstikke zonde, want het Casa de l’Ardiaca is een prachtige plek om te bezoeken. De toegang is gratis en eenmaal binnen wordt u verrast door een oase van rust en prachtige architectuur. Maar het Casa de l’Ardiaca herbergt nog veel meer geheimen! Maak kennis maken met dit prachtige stukje geschiedenis en haar verborgen schoonheid.

Bunkers del Carmel
Deze plek was voorheen een militaire basis om Barcelona te beschermen in de Burgeroorlog (1936-1939) tegen Franco’s vliegtuigen die stad plat bombardeerden. Nu is het een trekpleister om idyllische zonsondergangen te bekijken en geeft dit uitzichtpunt een fenomenaal panorama op de stad, de zee en de prachtige bezienswaardigheden die Barcelona rijk is. 

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!