Educatief genieten! SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Schotland Schotland
Schotland Schotland
Schotland Schotland
Schotland

Glasgow & Edinburgh

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Schotland - Glasgow & Edinburgh

Meerdaagse schoolreis: Glasgow en Edinburgh
Maak een meerdaagse schoolreis naar Glasgow en Edinburgh in Schotland en u en de leerlingen zullen betoverd worden door deze fascinerende stad met werelderfgoedgebouwen. De straten h...

Meerdaagse schoolreis: Glasgow en Edinburgh

Maak een meerdaagse schoolreis naar Glasgow en Edinburgh in Schotland en u en de leerlingen zullen betoverd worden door deze fascinerende stad met werelderfgoedgebouwen. De straten herinneren aan de mythen en legendes van weleer. Het prachtige Glasgow en Edinburgh zijn een bezoek dubbel en dwars waard!

In hartje Edinburgh vindt u een kasteel en een Middeleeuws paleis: de stille getuigen van een donker en woelig verleden. Vaak heeft Edinburgh ook schrijvers geïnspireerd tot de creatie van beroemde personages als Jekyll and Hyde, Sherlock Holmes en Harry Potter. 

Glasgow is uitgegroeid tot een bruisende internationale stad. De grootste stad van Schotland telt meer dan 600.000 inwoners en heeft een oud doch overzichtelijk centrum, waar het zeer prettig is om rond te lopen. Wie toch verdwaalt, wordt geholpen door bijzonder vriendelijke Schotten! Glasgow wordt niet voor niets ‘The Friendly City’ genoemd. In Glasgow is verder op cultureel gebied altijd wat te doen in de vele theaters, concertzalen, musea en galerieën die de stad rijk is. Een schoolreis naar Glasgow en Edinburgh staat dus garant voor een schitterende tijd!

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
5 dagen
Vervoer:
Touringcar
Touringcar

vanaf €197,- p.p.

Offerte

Programma

Hieronder vindt u de basisgegevens van deze meerdaagse schoolreis naar Schotland. De tijden, het programma en de reisduur kunt u verder zelf invullen en aanpassen. Keijman Reizen voorziet u als u dat wilt van advies. Voor excursievervoer heeft u de touringcar tot uw beschikking.


Dag 1 & 2 
U vertrekt in de loop van de middag (bijvoorbeeld om 15.00 uur) vanaf uw opleiding voor een schoolreis naar Schotland. U heeft vervolgens om 21.00 uur de overtocht met de ferry, waar u ook op overnacht. De ferry vaart van IJmuiden naar Newcastle. U arriveert aan het begin van de volgende morgen in Engeland en wordt aansluitend naar de accommodatie in Schotland gebracht. Na aankomst bent u vrij voor een eerste kennismaking met de stad.

Dag 3 
Deze dag heeft u ter vrije besteding om excursies te doen en/of bezienswaardigheden van uw keuze te bezichtigen.

Dag 4 & 5 
Op de vierde dag van uw schoolreis in Schotland vertrekt u rond het middaguur (om ca. 13.00 uur) uit Schotland. Tot die tijd heeft u vrije tijd. Om 21.00 uur maakt u de overtocht met de ferry - waar u wederom op overnacht - van Newcastle naar IJmuiden. U komt de volgende morgen in Nederland aan en wordt rechtstreeks teruggebracht naar uw vertrekadres bij school.

Jeugdherberg / Youth hostel

U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg in Glasgow en Edinburgh, op eenpersoonskamers/slaapzalen met douche en toilet op de gang. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

Gastgezinnen

U verblijft bij gastgezinnen, oftewel 'hostfamilies', in Edinburgh of Glasgow. U maakt kennis met het echte Schotse leven (wonen, taal, eten e.d.) wat de reis een speciaal, educatief karakter geeft. De verzorging is op basis van volpension (logies, ontbijt, lunchpakket en diner).

Alle meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Vertrek vanuit België: prijzen op aanvraag!

Touringcar5 dagen
Jeugdherberg€ 197,00
Gastgezinnen€ 227,50

Edinburgh

Edinburgh Castle

Middenin de stad, op een oude vulkaan staat hét visitekaartje van Edinburgh en Schotland: The Edinburgh Castle . 'Kasteel' is eigenlijk niet het juiste woord, want het complex bestaat onder andere uit een paleis, een gevangenis en een kapel. Vanaf ieder uitkijkpunt in de stad is de Castle te zien. Al vanaf de zesde eeuw torent bovenop een oude vulkaan, Castle Rock, een fort ver boven de stad uit. De oudste gebouwen van het huidige complex, onder andere een paleis en een gevangenis, dateren uit de twaalfde eeuw (St. Margaret's Chapel).

Holyroodhouse Palace

Aan het eind van de Royal Mile staat een paleis dat meer weg heeft van een kasteel. Toch is dit de Schotse residentie van de 'Queen'.

Tip : Aangezien de koningin nog altijd enkele weken per jaar in het paleis verblijft, is de toegang beperkt. Alleen tijdens rondleidingen gaan enkele gesloten deuren open. De rondleiding leidt je langs de Picture Gallery. In deze ruimte hangen een groot aantal portretten van Schotse vorsten en vorstinnen.

Spoken/Ghosttour

Onder het oude gedeelte van de stad Edinburgh loopt een 15e eeuwse straat, een gangenstelsel dat vol spoken schijnt te zitten. Om te kijken of dit waar is kan je op een Ghosttour gaan, waarbij je door een gids langs behekste huizen en steegjes wordt geleid.

Familiekilt...van Ewan McGregor bijvoorbeeld!

In veel winkels kan je kilts bewonderen van de meest beroemde Schotse clans. Zo hebben de acteurs Sean Connery en Ewan McGregor ook hun eigen familiekilt. Voor moderne kilts van leer en tijgerbont kan je terecht bij 21st Century Kilts.

Scotch Whisky Centre

Op de benedenverdieping van het oude huis laat een expositie zien hoe de whisky gebrouwen wordt. Op de bovenverdieping wordt het stoken van de drank met een korreltje zout uitgebeeld. De (Nederlandstalige) rondleiding eindigt met een proeverij! Daarnaast is er in de winkel een uitgebreid aanbod van tal van verschillende 'brands'.

Glasgow

Glasgow Cathedral

Deze bijzondere Gotische kathedraal uit de Middeleeuwen heeft als enige kathedraal op het Schotse vaste land de Reformatie 'overleefd'. Bestaat uit een boven- en onderkerk met prachtige gebrandschilderde ramen.

Citychambers
Het 19e eeuwse gemeentehuis van Glasgow in Rennesaince stijl, het is de trots van de stad op George Square gelegen.

River Clyde
Glasgow omarmt de River Clyde, die een belangrijke rol in zijn geschiedenis heeft gespeeld. Het centrum bevindt zich op de noordelijke oever en heeft vele gezichten: The Merchant City met zijn kantoren en drukke winkelstraten; Old Town met zijn kathedraal, Glasgow Green én verpauperde delen, waartussen fonkelende nieuwbouw staat; en West End, dat de meest afwisselende stadswijk is met trendy cafés, winkels, universiteitsgebouwen en musea. Glasgow is geen trendvolger. De stad zet haar eigen trends.

The Lighthouse & Gallery of Modern Art

Genieten van zowel de architectuur als de inhoud is ook het thema bij The Lighthouse, in het hart van Glasgow, waar in een geconverteerd gebouw, een verscheidenheid aan dynamische tentoonstellingen over kunst en architectuur zijn ondergebracht.
Vanaf de bovenste verdieping heb je een schitterend stadspanorama en zul je ontdekken waarom Glasgow soms de mooiste Victoriaanse stad in Groot-Brittannie wordt genoemd. Een andere culturele trekpleister is: de Gallery of Modern Art, in het elegante neoklassieke gebouw van de voormalige beurs; Royal Exchange.


Tip: Het is tevens mogelijk de keuze te maken om één nacht in Edinburgh en één nacht in Glasgow te verblijven

Reis nieuws

Hofstede Praktijkschool wint 'Selfie actie'
Dit jaar konden leerlingen en docenten tijdens hun reis een leuke en spraakma...

Meer reis nieuws

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's van Glasgow & Edinburgh.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!