blijvende herinneringen SGRZ Calamiteitenfonds SGR
ItaliŽ ItaliŽ
ItaliŽ ItaliŽ
ItaliŽ ItaliŽ
ItaliŽ

Rome

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Italie - Rome

Meerdaagse schoolreis: Rome
Als eeuwenoude hoofdstad van Italië is Rome één van de meest romantische en bruisende steden van Europa. Ga op een meerdaagse schoolreis naar Rome en geniet met uw leerlingen van ...

Meerdaagse schoolreis: Rome

Als eeuwenoude hoofdstad van Italië is Rome één van de meest romantische en bruisende steden van Europa. Ga op een meerdaagse schoolreis naar Rome en geniet met uw leerlingen van deze prachtige stad. Binnen dit gebied ligt de onafhankelijke staat Vaticaanstad, op zich al een overweldigende bezienswaardigheid, met als middelpunt de Sint Pieter-basiliek. 

De stad zelf is een mengeling van historische en moderne gebouwen. Daarnaast biedt het oude centrum van Rome een scala aan musea, paleizen en kerken. Kortom, Rome is een must voor iedere cultuur- en kunstliefhebber. Het Colosseum, het Pantheon, de Trevi fontein, de Spaanse trappen: het is slechts een greep uit het enorme aanbod. Bovendien is Rome een bruisende en sfeervolle stad, waar het leven zich voornamelijk afspeelt op de piazza’s en bij de fonteinen en er dus altijd wel wat te beleven valt. Wilt u echter even bijkomen en de overweldigende indrukken laten inwerken, gaat u dan naar Villa Borghese, het bekendste park van Rome. U ziet dat een schoolreis in Rome zorgt voor een veelzijdige reis met voor ieder wat wils.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
6 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Touringcar
VliegtuigTouringcar

vanaf €225,- p.p.

Offerte

Programma

Hieronder treft u de basisgegevens aan van een schoolreis naar Rome. De tijden en het programma alsmede de reisduur kunt u nog aanpassen. Keijman Reizen kan u hierbij van advies voorzien. Voor excursievervoer heeft u de touringcar tot uw beschikking.

Dag 1 & 2 
U vertrekt in de loop van de dag (bijvoorbeeld om 16.00 uur) vanaf uw opleiding op uw schoolreis naar Rome. De reis wordt deels uitgevoerd als nachtreis. De volgende dag arriveert u aan het begin van de middag in Italië en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 & 4 
Deze dagen heeft u ter vrije besteding om allerlei excursies te maken en zo de bezienswaardigheden van uw keuze te kunnen aanschouwen.

Dag 5 & 6 
U vertrekt de vijfde dag van uw schoolreis in Rome pas laat in de avond (bijvoorbeeld om 21.00 uur) uit Rome. Tot die tijd heeft u nog vrije tijd. De reis wordt deels uitgevoerd als nachtreis. In de loop van de volgende dag bent u weer terug bij de opleiding.

Indien u deze reis bij Keijman Reizen reserveert, krijgt u een prachtige compacte Capitool reisgids van Rome cadeau!

***Hotel in Rome

U verblijft in een ***hotel in Rome, in de buurt van het station Termini, op meerpersoonskamers, met douche en toilet op de kamer. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

***Hotel buiten Rome

U verblijft in een ***hotel gelegen, buiten het oude stadscentrum, nabij een metrostation, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

**/***Hotel aan de kust

U verblijft in een **/***hotel, gelegen aan de kust, op ca. 1 uur vanaf het centrum van Rome. Santa Severa, Anzio en Lavinio zijn uitstekende alternatieven om te verblijven in plaats van het dure Rome. Uw meerpersoonskamers zijn voorzien van douche en toilet, de verzorging is op basis van logies en ontbijt.

Alle meerdaagse reizen zijn gebaseerd op 50 personen, uitgevoerd per luxe touringcar (tenzij vermeld als vliegreis) en afhankelijk van uw vertrekplaats. De prijzen zijn inclusief vervoer, accommodatie, toegang tot de beschreven activiteiten, attractieparken en excursies. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies. Vertrek vanuit België: prijzen op aanvraag!

Touringcar6 dagen
CampingOp aanvraag
JeugdherbergOp aanvraag
** Hotel€ 225,00
Vliegtuig4 dagen
** HotelOp aanvraag

Colosseum

Keizers en rijke Romeinen organiseerden gratis voorstellingen in deze reusachtige arena voor het publiek met gevechten op leven en dood tussen gladiatoren of wilde dieren. Tegenwoordig zijn er geen schouwspelen en andere bezigheden meer in het Colosseum maar kunt u het Colosseum bezichtigen. De bodem ligt open en zo kunt u de kooien van de dieren en het ondergrondse gangenstelsel bekijken.

Vaticaan

Het Vaticaan is de residentie van de Pausen. De grote Basilica Sint Pieter trekt pelgrims uit de gehele christelijke wereld. In de pauselijke paleizen naast de Sint Pieter zijn de Vaticaanse musea gevestigd met fraaie attracties zoals de Sixtijnse Kapel van Michelangelo en de Stanze van Rafaël.

Villa Borghese

Villa Borghese is een park gelegen aan de noordkant van Rome, vlak naast Piazza di Spagna, de bekende Spaanse Trappen, en aan de voet van Piazza del Popolo. In het park staat ook het bekende museum Galleria Borghese. Deze villa herbergt de schitterende particuliere Borghese-collectie van beeldhouwwerk en schilderijen, waaronder unieke beeldhouwwerken van Bernini.

Trevifontein

De mooiste en beroemdste fontein van Rome vult de Piazza di Trevi. De meeste toeristen denken dat de fontein er altijd al gestaan heeft, maar naar de normen van de Eeuwige Stad is de Trevifontein van tamelijk recente datum, nl. 1762.

Piazza Navona

Geen enkel piazza in Rome kan wedijveren met het theatrale Piazza Navona. In het voetgangersgebied rondom de drie bruisende fonteinen gaat het leven dag en nacht door.

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's van Rome.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's van Rome.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!