blijvende herinneringen SGRZ Calamiteitenfonds SGR
TsjechiŽ TsjechiŽ
TsjechiŽ TsjechiŽ
TsjechiŽ TsjechiŽ
TsjechiŽ

Praag

Groepsreizen - Meerdaagse reizen - Tsjechie - Praag

Meerdaagse vliegreis Praag
Praag is misschien wel één van de mooiste steden in Europa en is vanwege haar gunstige ligging ook zeer populair als citytrip. Wie een vliegreis naar Praag maakt zal zien dat de stad wo...

Meerdaagse vliegreis Praag

Praag is misschien wel één van de mooiste steden in Europa en is vanwege haar gunstige ligging ook zeer populair als citytrip. Wie een vliegreis naar Praag maakt zal zien dat de stad wordt gekenmerkt door de vele oude en monumentale gebouwen in onder meer Stare Mesto (de oude stad). Praag wordt hierdoor ook wel de Parel van het Oosten genoemd. Naast al dit moois biedt het stadscentrum u ook vele terrasjes, bierkelders, restaurants en mooie winkels waar u relatief voordelig kunt shoppen. Het Boheemse kristal bijvoorbeeld is wereldberoemd.

Op uw groepsreis naar Praag mag u zeker de Praagse Burcht niet vergeten, hoog uitstekend tegenover de oude stad met haar prachtige St. Vituskathedraal en het Gouden Straatje. Via de Karelsbrug met haar prachtige beelden bereikt u het Oude Stadsplein waar het Astronomisch Uurwerk een bekende trekpleister is. Maar ook het Wenceslasplein, de aloude U Fleku Brouwerij en de Joodse begraafplaats oefenen aantrekkingskracht uit op zowel de toerist als de cultuurliefhebber. Verder kunt u tijdens een boottocht op de rivier de Moldau heerlijk tot rust komen (al dan niet genietend van een diner aan boord) en kan een typisch Tsjechische feestavond worden bezocht die een mooie afsluiting kan vormen van uw meerdaagse vliegreis aan Praag, de Gouden Stad.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3 en 5 dagen
3 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Touringcar
VliegtuigTouringcar

vanaf €238,- p.p.

Offerte

Hieronder is het basisprogramma voor deze meerdaagse vliegreis* naar Praag weergegeven. Het programma kunt u naar eigen wens invullen of kan in overleg met u worden bepaald. Keijman Reizen voorziet u hierbij desgewenst van advies

Dag 1 
Voor uw vliegreis heeft u vandaag een vlucht naar Praag. Na aankomst staat er een transfer voor u klaar om u naar het hotel te brengen waar u incheckt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 

Dag 2 
Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding voor het maken van een stadswandeling, het bezoeken van de bezienswaardigheden en het maken van excursies. 

Dag 3 
Op deze laatste dag wordt u door de transfer opgehaald en naar het vliegveld van Praag gebracht. Vanuit hier vliegt u terug naar Nederland. Tot aan uw terugvlucht heeft u ter vrije besteding.

* Deze vliegreis naar Praag is ook mogelijk als 5-daagse touringcar-reis!

U verblijft naar keuze in een middenklasse hotel in Praag op 2-persoonskamers, die zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. Deze hotels zijn gelegen in of op korte afstand van het centrum met een goede verbinding per openbaar vervoer. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Alle prijzen van de meerdaagse reizen zijn gebaseerd op basis van 30 personen, uitgevoerd per vliegtuig. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder het vertrekadres, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend), eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies en in enkele gevallen de groepsgrootte. Onvoorziene wijzigingen voorbehouden.

Bij de reissom is inbegrepen:
• vlucht naar Praag v.v. in economy class
• transfers luchthaven - hotel v.v.
• 2 overnachtingen op een 2-persoonskamer
• 2 maal ontbijt
• alle lokale toeristenbelastingen en servicekosten
• alle luchthavenbelastingen en toeslagen

Vliegreis3 dagen

Middenklasse hotel v.a.

€238,-

De oude Joodse begraafplaats
De Joodse begraafplaats is een wereldberoemde Praagse bezienswaardigheid. De oudste grafstenen dateren uit de 15e eeuw en de laatste begrafenis vond plaats in 1787. De begraafplaats telt zo’n 12.000 tomben en graven.

De Karelsbrug
Het beroemdste bouwwerk van Praag, waar souvenirverkopers en straatmuzikanten de overhand hebben. De brug verbindt de Kleine Zijde (o.m. het Burchtdistrict) met de Oude Stad.

De Praagse Burcht
De Praagse Burcht is uitgegroeid tot een uniek architectonisch complex. De gotische St. Vituskathedraal is het herkenningspunt van Praag; hier worden de kroonjuwelen en de kroon van koning Wenceslas bewaard. Het Gouden straatje is genoemd naar de goudsmeden die hier in de 17e eeuw woonden. Veel gebouwen in Renaissance-stijl beschrijven het leven van de laatste Habsburgers die hier geleefd hebben.

Nationaal Museum
Het grootste museum van de stad domineert het centrale Wenceslas plein. Een groot gedeelte van het museum is indrukwekkend met onder meer de grootste verzameling verschillende stenen van Europa. Verder kunt u er een mammoet en het skelet van een walvis bezichtigen.

Staropramen Bierbrouwerij
Tijdens een rondleiding door de brouwerij van één van de meest bekende Tsjechische biersoorten krijgt u het productieproces te zien. U kunt het gerstenat natuurlijk ook proeven en desgewenst kopen.

Moldau Cruise
Maak een boottocht op de rivier de Moldau en geniet van het panoramische uitzicht op de Praagse Burcht, de Karelsbrug, het Nationaal Theater en de Petrin-heuvel. Normaal duurt deze boottocht 1 uur, maar er bestaat ook een mogelijkheid voor een boottocht van 2 uur, desgewenst inclusief een diner.

Tsjechische feestavond
Een avondvullend programma dat wordt georganiseerd op een oude boerderij aan de rand van de stad. De avond bestaat uit een 3-gangen diner met lokale drankjes en staat verder bol van Tsjechische muziek, dans en folklore.

Black Light Theatre
Bezoek een voorstelling van één van de meest populaire theatervormen in Praag, waarbij licht en donker een hoofdrol spelen.

Sportieve activiteiten nabij Praag
In het Boheemse Hoogland in het oosten van Tsjechië stroomt de Sázava, één van de mooiste rivieren van het land die na meer dan 200 km bij Praag uitmondt in de Moldau. Het gebied is ideaal voor een uitstapje vanuit Praag (een uurtje rijden) en biedt tal van sportieve mogelijkheden. U kunt er samen met sportinstructeurs gaan mountainbiken of kanoën op de Sázava rivier door spannende stroomversnellingen, rotspartijen en kloven. Ook is het gebied perfect geschapen voor een stevige wandeltocht en kunt u onder deskundige begeleiding klimmen en abseilen in dit rotsachtige gebied. Een perfecte combinatie van een culturele stad met een sportieve activiteit!

Térezin
Bij de stad Terezín staat het voormalige concentratiekamp Theresienstadt, waar de barakken en executieplaats een beeld geven van de afschuwelijke gebeurtenissen tijdens de bezetting van de nazi’s. Er is in het bijbehorende museum een sobere expositie te bezichtigen over het voormalige concentratiekamp en het leven tijdens WO II.

Reis nieuws

Hofstede Praktijkschool wint 'Selfie actie'
Dit jaar konden leerlingen en docenten tijdens hun reis een leuke en spraakma...

Meer reis nieuws

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!