blijvende herinneringen SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Duitsland Duitsland
Duitsland Duitsland
Duitsland Duitsland
Duitsland

Berlijn

Groepsreizen - Meerdaagse reizen - Duitsland - Berlijn

Meerdaagse reis Berlijn
Berlijn is een uitstekende bestemming voor een meerdaagse busreis. U kent de stad Berlijn ongetwijfeld als de stad die eens in tweeën was verdeeld door 'De Muur' en hierdoor een heel aparte sf...

Meerdaagse reis Berlijn

Berlijn is een uitstekende bestemming voor een meerdaagse busreis. U kent de stad Berlijn ongetwijfeld als de stad die eens in tweeën was verdeeld door 'De Muur' en hierdoor een heel aparte sfeer op deze levendige stad achterliet. In oktober 2009 was het exact 20 jaar geleden dat de muur viel: een gedenkwaardige periode waarin Berlijn een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Na de hereniging in 1990 is de anders toch al in de belangstelling staande stad uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van Duitsland. En niet ten onrechte, want deze metropool biedt voor ieder wat wils: veel historie, bezienswaardigheden en musea, uitstekende restaurants, diverse shoppingcentra en een uitbundig nachtleven. 

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens uw busreis naar Berlijn is een bezoek aan de restanten van 'De Muur', de Brandenburger Tor, de Fernsehturm, de Kurfürstendamm, de Alexanderplatz en voormalig 'Checkpoint Charlie'. Naast de vele prachtige historische gebouwen is er tijdens een groepsreis naar Berlijn ook op modern architectonisch gebied veel te zien. Brengt u eens een bezoek aan de Reichstag met de glazen koepel, het Joods Museum en het futuristische Sony Center op de Potsdamer-platz. Berlijn zal u vanaf het begin tot het einde blijven boeien.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Touringcar
VliegtuigTouringcar

vanaf €127,- p.p.

Offerte

Hieronder is het basisprogramma voor deze meerdaagse busreis naar Berlijn weergegeven. Het programma kunt u naar eigen wens invullen of kan in overleg met u worden bepaald. Keijman Reizen voorziet u hierbij desgewenst van advies. 

Dag 1
Voor deze meerdaagse busreis naar Berlijn staat het vertrek gepland om 06.00 uur. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en heeft u vervolgens de rest van de dag ter vrije besteding. 

Dag 2  
Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding voor het maken van een stadswandeling, het bezoeken van de bezienswaardigheden en het maken van excursies. 

Dag 3 
Na het uitchecken heeft u tijd ter vrije besteding. In het begin van de middag aanvang van de terugreis naar uw vertrekadres met aankomst in de loop van de avond.

U verblijft naar keuze in een middenklasse hotel in Berlijn op 2-persoonskamers, die zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. De hotels zijn gelegen in of op korte afstand van het centrum met een goede verbinding per openbaar vervoer. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Alle prijzen van de meerdaagse busreizen zijn gebaseerd op basis van 90 personen. Alle prijzen van de meerdaagse vliegreizen zijn gebaseerd op basis van 30 personen. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder het vertrekadres, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend), eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies en in enkele gevallen de groepsgrootte. Onvoorziene wijzigingen voorbehouden.

Bij de reissom o.b.v. een busreis inbegrepen:
• vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, toilet en DVD
• 2 overnachtingen op een 2-persoonskamer
• 2 maal ontbijt
• transfers ter plaatse 
• alle lokale toeristenbelastingen en servicekosten
• parkeerkosten en chauffeursverzorging 

Bij de reissom o.b.v. een vliegreis inbegrepen:
• lijndienstvlucht naar Berlijn v.v. in economy class
• transfers luchthaven - hotel v.v. 
• 2 overnachtingen op een 2-persoonskamer
• 2 maal ontbijt
• alle lokale toeristenbelastingen en servicekosten
• alle luchthavenbelastingen en toeslagen

Touringcar3 dagen

Middenklasse Hotel v.a. 

€ 127,-
Vliegtuig3 dagen
Middenklasse Hotel v.a.€ 215,-

Stadswandeling of stadsrondrit
Tijdens deze stadswandeling of stadsrondrit (per touringcar) maakt u onder leiding van een gids kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn. U komt onder andere langs Kurfürstendamm met de Gedächtniskirche, de Potsdammerplatz, de Reichstag, de welbekende straat Unter den Linden, de Brandenburger Tor, enz. 
Duur: 1 tot 2 uur

Fietstour
Onder leiding van een gids, verkent u de stad Berlijn per fiets. Er zijn diverse thema's mogelijk. Tijdens de Berlijn Highlights fietstour doet u alle belangrijke bezienswaardigheden van Berlijn aan zoals Schloss Charlottenburg, het voormalige Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en de Reichstag. Daarnaast ontdekt u ook karakteristieke pleinenen en gebouwen. De gids vertelt u de complete historie en achtergronden van Berlijn zoadat u alles over de stad te weten komt. Een erg leuke manier om de fietsvriendelijke stad eens op een andere manier te ontdekken. 
Duur: 3 tot 4 uur

Boottocht
Bekijk Berlijn vanaf het water met een boottocht over de Spree. Vaar relaxt door het centrum van de metropool en zie wat de stad allemaal te bieden heeft. Een groot deel van de Berlijnse architectur is enkel te bekijken vanaf de rivier. Zo vaart u langs Moltkebrücke en ook het moderne ‘Berlin Hauptbahnhof’ ontbreekt niet tijdens deze rondvaart. Verder vaart u langs belangrijke gebouwen als Schweizer Botschaft, Bundespresseamt, Headquarters of Ard, Reichstag, Berliner Dom en Alte Nationalgalerie. Een relaxte boottocht waarbij u verrast wordt door de prachtige architectuur die Berlijn kent! 
Duur: 1 tot 1,5 uur

Trabi-tour
U leert Berlijn kennen op een wel hele bijzondere manier, per Trabant! In de voormalige DDR was de wachttijd voor een nieuwe Trabant minimaal tien jaar, maar vandaag kunt u meteen instappen. Onder leiding van een gids bezichtigd u West en Oost Berlijn. Er zijn drie soorten tours mogelijk;

Berlijnse Muur Rit; U rijdt langs de locaties waar de Berlijnse Muur Berlijn in tweeën scheidde en u rijdt onder andere langs de relicten van Marxisme en Leninisme.
Duur: 2 uur

Klassiek Berlijn; U doet alle highlights van Berlijn aan zoals Potsdamer Platz en Brandenburger Tor.
Duur: 1 uur

Wilde Oosten Rit; U maakt kennis met Berlijn zoals niet iedereen de stad kent. Het grootste gedeelte van de tour vindt plaats in het vroegere Oost-Berlijn waarbij u onder andere Checkpoint Charlie en Holocaust Memorial aandoet.
Duur: 1 uur

Berliner Unterwelten
Deze rondleiding neemt u mee naar de ondergrondse sporen van de koude oorlog in Berlijn. Met de dreiging van een aanval met atoomwapens zijn er in Berlijn bunkers gerenoveerd en nieuw gebouwd. U bezoekt een in de jaren ’80 gerenoveerde bunker die werd gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog ter bescherming bij luchtaanvallen. En tevens een nieuw gebouwde ‘moderne’ bunker bij Pankstrasse die speciaal ontwikkeld is ter bescherming bij een Nucleaire aanval.
Duur: 1,5 uur

Variété Theater
Breng een bezoek aan één van de shows in de Variété theaters. Geniet van een afwisselende show gegeven door acrobaten, minespelers, clowns en andere artiesten. 

Fehrsehturm
De TV Toren in Berlijn biedt een uniek uitzicht over de stad op een hoogte van 203 meter boven zeeniveau, zeker als de avond is gevallen. Met de vele twinkelende lichtjes in de periode voorafgaande aan kerst, bewondert u hier alle bezienswaardigheden van Berlijn! Op het panoramadek bovenop de TV Toren geniet u van een 360 graden uitzicht over Berlijn zolang als u zelf wilt. Het is ook mogelijk om de toren vroeg in de morgen of in de middag te bezoeken.  

Checkpoint Charlie en Museum Haus
Checkpoint Charlie was de wereldwijd bekende sectorenovergang voor buitenlanders, diplomaten en militairen in het hart van Berlijn op de grens van de Amerikaanse naar de Sovjetrussische sector. Spionnen werden hier tevens uitgewisseld. Het museum documenteert de burger- en mensenrechtenbewegingen van deze wereld en vooral de geschiedenis van de Duits-Duitse deling, de Berlijnse Muur en zijn slachtoffers.

Reis nieuws

Hofstede Praktijkschool wint 'Selfie actie'
Dit jaar konden leerlingen en docenten tijdens hun reis een leuke en spraakma...

Meer reis nieuws

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!