Kwalitatief genieten! SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Team Keijman Reizen Team Keijman Reizen
Rome Rome
Kopenhagen Kopenhagen
Berlijn Berlijn
Parijs Parijs
Edinburgh Edinburgh
New York New York
Deluxe Reizen

Boedapest Deluxe

Groepsreizen - Meerdaagse reizen - Deluxe-reizen - Boedapest Deluxe

Heeft u een jubileum binnen het bedrijf, wilt u uw personeel belonen voor hun harde werk of is er een andere reden om iets te vieren? Wellicht is ons nieuwe aanbod Deluxe reizen iets voor u!
De reis naar Boedapest is tot in de puntjes verzorgd...

Heeft u een jubileum binnen het bedrijf, wilt u uw personeel belonen voor hun harde werk of is er een andere reden om iets te vieren? Wellicht is ons nieuwe aanbod Deluxe reizen iets voor u!

De reis naar Boedapest is tot in de puntjes verzorgd en gedurende de reis maakt u gebruik van onze deskundige reisleiding. U ontdekt Boedapest aan de hand van een stadsrondrit, bezoek aan het badhuis Széchenyi en een cruise over de Donau!

© El Danubio (Parlamento y Puente de las Cadenas, Budapest) Domingo Leiva

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Vliegtuig

vanaf €570,- p.p.

Offerte

Programma

Hieronder treft u de gegevens aan van deze Deluxe vliegreis naar Londen. Het programma en de tijden kunt u zelf naar wens invullen of kan in overleg verder met u worden aangepast. Keijman Reizen kan u hierbij van advies voorzien.

Dag 1 
U vertrekt vanaf een luchthaven naar keuze per vlucht naar Boedapest. Na aankomst heeft u een stadsrondrit onder leiding van een Nederlandse gids. Deze rondrit duurt ongeveer 4 uur en laat u alle bezienswaardigheden van Boedapest zien. In de avond is er een diner voor u gereserveerd in een typisch Hongaars restaurant.

Dag 2 
U brengt een bezoek aan badhuis Széhenyi. Vervolgens heeft u de middag ter vrije besteding. In de avond is er een dinnercruise (3-gangendiner) voor u gereserveerd over de Donau. 

Dag 3 
In de loop van de dag heeft u de transfer naar de luchthaven van Boedapest en begint u aan de terugreis naar Nederland. Aankomst in de avond.

Bij de reissom is inbegrepen
• vlucht naar Boedapest v.v. in economy class
• transfers luchthaven - hotel v.v.
• reisbegeleiding gedurende 3 dagen vanuit Keijman Reizen
• 2 overnachtingen op 2-persoonskamers, zoals beschreven
• 2 maal ontbijt
• 2 maal diner (1 x onbeperkt buffet, 1 x dinnercruise over de Donau)
• stadsrondrit o.l.v. Nederlandstalige gids
• bezoek aan badhuis Széchenyi
• alle lokale toeristenbelastingen en servicekosten 
• alle luchthavenbelastingen en toeslagen

U verblijft in een 5-sterrenhotel op 2-persoonskamers, die voorzien zijn van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, bad en/of douche, toilet, telefoon en tv. Het hotel bevindt zich op loopafstand van het centrum van Boedapest. De verzorging in het hotel is op basis van logies en ontbijt.

Alle Deluxe reizen zijn gebaseerd op 30 personen, uitgevoerd per vliegtuig en afhankelijk van uw vertrekplaats. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder uw groepsgrootte, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend) en eventuele extra bij te boeken maaltijden en/of excursies. Onvoorziene wijzigingen voorbehouden. 

Vliegreis3 dagen
5 ***** hotel € 570,00

De Kettingbrug 
De Széchenyi Lanchíd was de eerste echte verbinding die de twee helften van de stad, Boeda en Pest, met elkaar verbond. Deze brug vormt heden ten dage de verkeersslagader tussen de stad en de Burcht. De brug welke tussen 1839 en 1849 is gebouwd overspant de Donau over een lengte van 202 meter, wat voor de tijd waarin hij gebouwd werd en enorme prestatie was.

Funicular 
Dit is zonder twijfel de leukste manier om op de Kasteel Heuvel te komen. Oorspronkelijk werd dit transportmiddel in 1870 geopend. Tegenwoordig worden er replica’s gebruikt die stroom gebruiken in plaats van stoom. Zodoende duurt een ritje naar Szent György tér slechts 1 minuut. Als u in de cabine zit heeft u een prachtig uitzicht over de stad!

City Tour 
U maakt een 4 uur durende tour per touringcar onder begeleiding van een deskundige Nederlandstalige gids. Tijdens deze tour ziet u de meeste interessante bezienswaardigheden die de stad rijk is. U maakt kennis met de Boeda kant van de stad waarbij u de Burchtwijk bezichtigd met het charmante Vissersbation en de parel van dit district, de Matthiaskerk. U wordt naar de top van de Gellért heuvel gebracht waar het bevrijdingsmonument staat én vanwaar u een betoverend uitzicht heeft over de hele stad. Aan deze kant van de stad bezichtigt u ook het oude fort Citadel. Aan de Pest kant van de stad ziet u onder meer de Vajdahunyad-burcht en de Széchenyi-baden, het grootste kuurbadcomplex van Europa. Ook het schitterende Parlementsgebouw, de indrukwekkende St. Stefansbasiliek en het militaire monument zullen niet worden overgeslagen.

Het Vissersbastion 
Het Vissersbastion, gebouwd tussen 1890 en 1905, bestaat uit 7 ronde torens. Elke toren symboliseert één van de zeven Magyar stammen die 1000 jaar geleden Hongarije hebben gevormd. De torens zien er een beetje spookachtig uit, de witte buitenkant en de wenteltrappen geven het geheel een mooi uiterlijk. Volgens traditie bevondt zich een vismarkt achter de kerk tijdens de Middeleeuwen. Vandaar de naam van het bastion. De schitterende uitzichten over het Parlement en over het stadsdeel Pest zijn onvergetelijk.

Parlement 
De skyline van Pest wordt tussen de Margaret brug en Lánchid gedomineerd door één van grootste gebouwen van Hongarije, het Parlement. Het gebouw, dat maar liefst 691 kamers, immense hallen en meer dan 20 kilometer aan gangen herbergt, heeft een centrale koepel van 96 meter hoog. Overal waar je kijkt zie je marmer, goud en schitterende meubelen. U kunt hier een 45 minuten durende rondleiding maken onder leiding van een deskundige Engelstalige gids. Als EU-burger bent u bij overlegging van uw geldige paspoort geen entree verschuldigd.

Margaret Eiland 
Het 2,3 kilometer lange Margaret Eiland, dat wordt verbonden met de stadsdelen Boeda en Pest door de Margaret- en de Árpád brug, is één van de mooiste open ruimtes van de stad. Inwoners en toeristen die de drukte willen ontvluchten, zullen de stilte van het eilandpark zeker waarderen. Op het eiland bevinden zich twee publieke baden. Het Palatinus bad biedt in de zomermaanden plaats aan 20.000 mensen. Het andere bad, het Hájos bad, is vernoemd naar de eerste Hongaarse Olympisch kanpioen zwemmen.

Danube Legend boottocht 
De Danube Legend is een sightseeing cruise in de avonduren, gecombineerd met een geluids- en beeldshow. De boot vertrekt uit het centrum van de stad en maakt een tocht van een uur in de stad. Terwijl u wordt betoverd door de schitterende bezienswaardigheden, vertellen beroemde Hongaren, koningen, dichters, uitvinders en zelfs de Donau zelf u de legendarische verhalen over de stad. Door middel van beeldschermen, die overal aan boord hangen, kunt u door de muren kijken van de gebouwen waar u langs vaart, om zo de verborgen interieurs te bewonderen.

Kookworkshop 
Onder begeleiding van een Hongaarse chefkok leert u hoofdgerechten en bijpassende garnituren te bereiden die typisch zijn voor Hongarije. In kleine groepjes, gehuld met een kokmuts en schort, neemt u plaats aan de 'werktafels' die rond het fornuis staan opgesteld. De benodigde ingrediënten en materialen staan hier al gereed. Eerst proeft u een aantal koude gerechtjes waarna de cursus van start gaat. De chefkok legt u uit waar de oorsprong van de gerechten vandaan komt en hoe deze bereid dienen te worden. Uiteraard gaat u na de workshop gezamenlijk aan tafel en geniet u van de door uw gezelschap bereide gerechten. Na afloop ontvangt iedere deelnemer nog een leuk receptenboekje. Desgewenst kan men nog een bezoek brengen aan de markt die om de hoek ligt van de locatie waar deze workshop wordt gegeven.

Trabant Rally 
Per touringcar wordt u net buiten de stad gebracht. Midden in de natuur staan de Trabantjes op u te wachten. Met 3 personen zult u plaatsnemen in deze grappige karakteristieke autootjes. In de auto’s liggen routebeschrijvingen, plattegronden, vragen en een beschrijving hoe men een Trabant dient te besturen. Na deze spannende tocht met een competitie-element waarbij u tevens de omgeving van Boedapest goed te zien krijgt met o.a. de bekende 'Puszta’s' zal deze toch weer eindigen midden in de natuur met een snack en een echte Hongaarse Schnaps.

Hongaarse paardenshow met lunch of diner 
Ca. 35 kilometer buiten de stad Boedapest ligt het beroemde Lazar Equestrian Park. U wordt op de paardenboederij welkom geheten door één van de rangers met een typisch Hongaarse lekkernij en een verfrissend drankje. Vervolgens geniet u van een spectaculaire paardenshow. Aan het einde van deze show bestaat er de mogelijkheid om zelf ook even een paard te bestijgen. U raakt hier bekend met het Hongaarse plattelandsleven wanneer u na de show door het dorpje wandelt. Tegen lunch- of dinertijd wordt er een overheerlijke maaltijd geserveerd en geniet u van een folkloreshow met een Gipsy band, wat deze excursie helemaal compleet maakt.

Budapest Card 
De Budapest Card geeft u recht op vele kortingen en aanbiedingen in de boeiende hoofdstad Boedapest. De kaart biedt u voor 2 of 3 dagen de volgende voordelen: gratis gebruik van het openbaar vervoer, gratis toegang tot 55 musea, dierentuin, casino en andere toeristische attracties en culturele instanties. 15% korting op de voorstelling van het Hongaarse Volksdans-ensemble en op de voorstelling van het Zigeunermuziek orkest. 20 % korting bij Palatinus openlucht strandbad en 10% korting op toegang bij Gellért thermaal bad. Vele kortingen bij diverse winkels en restaurants.

Reis nieuws

Hofstede Praktijkschool wint 'Selfie actie'
Dit jaar konden leerlingen en docenten tijdens hun reis een leuke en spraakma...

Meer reis nieuws

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!