Veelgestelde vragen over de Brexit

Maandag 23 augustus 2021

Alle landen binnen de Europese Unie hebben inmiddels de kleurcode geel of groen en zijn dus voor scholen en bedrijven goed te bereizen. Helaas geldt dat niet voor het Verenigd Koninkrijk, de Nederlandse overheid heeft vandaag de dag (23 augustus) het VK nog steeds op 'oranje' staan. Dat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. We hopen dat dit snel gaat veranderen, want we kunnen niet wachten om Londen, Edinburgh, Cambridge, York, Bristol, Bath, Oxford of Canterbury te bezoeken! 

Door alle coronaperikelen zou je bijna vergeten dat het VK in de tussentijd de Europese Unie heeft verlaten, oftewel de Brexit. Als we weer mogen, waar moeten we dan rekening mee houden? Enkele veelgestelde vragen:

Welke reisdocumenten hebben we nodig?  

Vanaf 1 oktober 2021 hebben alle inwoners van de EU een paspoort nodig, dus het Identiteitsbewijs waar we altijd fijn mee kon reizen is niet meer voldoende. Leerlingen buiten de EU moeten vanaf 1 oktober een visum hebben. 

Wordt alles duurder door de Brexit? 

We hebben inmiddels goede (prijs)afspraken kunnen met onze partners in het VK. Accommodaties, activiteiten en maaltijden zullen niet duurder worden. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien, is de stand van de Britse Pond. Ook deze kopen we vooraf zo scherp mogelijk in, hierdoor hebben jullie altijd de beste wisselkoers. 
 

Kan ik mijn mobiele bundel blijven gebruiken?

Providers zijn vrij om kosten voor roaming te rekenen na de Brexit, echter hebben de grootste providers van Nederland aangegeven dit voorlopig niet te doen. Voorlopig verandert er dus niks, maar check je eigen provider even! 
 

Worden de grenscontroles langer?

We verwachten dat de wachttijden voor de ferry op piekmomenten wat langer zullen zijn in Duinkerken of Dover, we raden aan om ongeveer 30 minuten eerder dan voorheen te vertrekken. Als alle passagierslijsten compleet zijn en de leerlingen bij de douane klaar zitten met hun paspoort dan zal alles zoals gewoonlijk verlopen. 
 

Geldt mijn Europese zorgpas (EHIC) nog steeds?

Ja, op dit moment nog wel. In de loop van dit jaar worden er nieuwe afspraken gemaakt tussen de EU en het VK en komt er misschien een alternatief. We houden jullie op de hoogte. 
 

Staat mijn vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op. 
 
 
 
 

 

Contact

Uw eerste contactpersoon bij Keijman Reizen blijft uw contactpersoon, vanaf het begin tot aan het eind van de reis. Eén vaste reiscoach die alle bijzonderheden van uw reis kent en altijd bereikbaar is. Die het bovendien een uitdaging vindt om u de beste reis tegen de scherpst mogelijke prijs te bieden.  

Bel +31 488 48 35 88

''Een schoolreis die zowel leerzaam als avontuurlijk en gezellig is? Geen probleem!''

Floor van Oeveren

Reiscoach Schoolreizen
Floor van Oeveren


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt keijman.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.