De Eifel!

Woensdag 26 augustus 2020
Reizen tijdens de coronatijden staat in het teken van aanpassingen maken en ontdekken waar de mogelijkheden liggen. Onze collega, Richelle, ging op pad naar de Eifel. Hoe zij haar vakantie heeft beleefd en wat zij allemaal heeft gezien leest u hier.
 

De Europese grenzen gingen open, het weer in Nederland was heerlijk, mijn ouders die al vanaf 15 juni in de camper zaten richting Tsjechië… De vakantiekriebels speelden op! Maar wat gaan we doen?! En dat in coronatijd. Al snel was onze keuze gevallen op een bestemming dichtbij huis: De Eifel! Voor ons slechts 3 uurtjes rijden, mocht er dan toch weer iets opspelen zouden we binnen de kortste keren weer thuis zijn. De keuze om op een camping te verblijven was al snel gemaakt. Waarom? Omdat we graag middenin de natuur wilden verblijven. Niet omdat we geen prettig gevoel hadden bij een overnachting in een hotel. Waar deze camping uiteindelijk stond? In een klein dalletje in de buurt van Bitburg.

Met een volgeladen auto, mondkapjes, hygiëne gel en een goed humeur gingen we op pad. Onze eerste tussenstop, ja wij hebben een tussenstop gemaakt tijdens deze korte 3 uur durende rit, was in Brühl. Ook wel bekend van Phantasialand! Brühl heeft een klein centrum waar wij wilden neerstrijken voor een lunch. Het moment dat we de auto uitstapten en het centrum inliepen keken we elkaar eigenlijk al verbaasd aan. Huh?! Mensen hebben geen mondkapje op.. Hoe zit dat? 

Op voorhand wisten we dat de coronamaatregelen in Duitsland strenger waren dan in Nederland. Zo is/was het verplicht om een mondkapje te dragen in en rondom openbare ruimtes zoals; restaurants, winkels en musea. Maar wij zouden wij niet zijn om daar verder geen aandacht aan te besteden en het ter plaatse wel zouden meemaken, we waren immers voorzien van de nodige maatregelen. Zo dachten wij namelijk ook dat je op straat een mondkapje moest dragen. Uiteraard zagen we her en der mensen voorbij lopen die zichzelf van een mondkapje hadden voorzien, maar was het verplicht? Nee! Voor ons dus al een positief begin van de vakantie.

 

 

 

 

 

Eenmaal aangekomen bij de camping werd het tijd om de tent op te zetten en heel veel te relaxen! De afgelopen maanden waren heftig, vergden van ons beiden veel energie en de nodige aanpassingen moesten gemaakt worden. Het was voor ons dan ook vooral de bedoeling om het rustig aan te doen. De camping lag aan het riviertje de ‘Kyll’, waar het heerlijk rustig was. Zo werden we ’s ochtends wakker van kwakende eendjes, zacht vogelgezang en het geluid van stromend water.  De Eifel staat al heel lang bekend om haar prachtige natuur en daar is dan ook niks van gelogen. Na een aantal dagen werd het toch eens tijd om er op uit te gaan. Zo hadden we besloten om een uitstapje naar Luxemburg-stad te maken.

Wauw, wat ben ik verrast door Luxemburg. Een stad waar ik nog niet eerder was geweest. Maar ik keek mijn ogen uit. We reden de stad binnen via Avenue John F. Kennedy, dat het financiële hart van de stad vormt. Aan de ene kant zie je grote, indrukwekkende strakke gebouwen en aan de andere kant zie je knusse huisjes met kasteelachtige torentjes. Alsof je in een hele andere wereld staat, zo bijzonder! Eenmaal in het centrum aangekomen keken we toch even op. Waarom draagt men hier op straat mondkapjes? Is dit verplicht of is dit enkel omdat men in groepsvorming op straat staat? Ook hier golden namelijk dezelfde regels als in Duitsland, echter bleek dat men in Luxemburg rond deze periode allemaal werd getest op corona waardoor er veel meer besmettingen waren geconstateerd. Vanuit de overheid natuurlijk uitstekend geregeld, zo was iedereen op de hoogte over de stand van zaken en kon men er zelf voor kiezen of zij ook op straat een mondkapje wilden dragen.

 

 

 

 

 

Even terugkomend op de stad. Het is prachtig! Zoveel oude gebouwen, knusse straatjes waar vele hippe restaurants en kroegjes te vinden zijn. We hebben een kijkje genomen bij de Kathedraal van Luxemburg, het Paleis en bij Grund. Voor de rest hebben we gewinkeld, heerlijk gegeten en opnieuw rustig aan gedaan.

Tijdens onze vakantie zijn we ook nog op bezoek geweest in Bernkastel-Kues. Dit dorp ligt middenin de Moezelvallei en staat bekend om de zomerse wijnfeesten die hier elk jaar in september worden gehouden. We wisten dat het een toeristische trekpleister was, maar we hadden zeker geen rekening gehouden met de drukte die we hier tegenkwamen. Veel Nederlandse maar ook Duitse toeristen die toch een uitstapje maken en het gezellige dorp willen ontdekken. Met prachtige typische Duitse huisjes is het zeker de moeite waard om een keer te bezoeken! Het dorp ligt direct aan de rivier de ‘Mosel’ waardoor je vele boottochten kan maken. Ook staat er een kasteel bovenop de heuvel welke je bereikt via een express ‘treintje’.  Het landschap rondom Bernkastel-Kues staat vol wijnvelden en het bezoeken van één van de vele wijnhuizen is dan ook zeker een must! Ondanks dat het hier relatief druk was, hebben we genoten. Iedereen hield rekening met elkaar, de maatregelen werden goed in acht genomen en de mondkapjes werden gedragen!

 

 

 

 


Ook hebben we tijdens deze vakantie nog een sportieve ochtend gehad. Zo zijn we gaan hiken bij ‘Duivelskloof’ in Ernzen en wowwww! Wat was dit geweldig! Een korte tocht van ongeveer 3,7 kilometer, waarbij je je goed in het zweet loopt. Duivelskloof, oftewel, Teufelsschlucht, is voor zowel jong als oud goed te wandelen. Het bestaat uit een groot natuurgebied waarbij je tussen de metershoge stenen loopt én je op de hogere plekken een bijzonder mooi uitzicht krijgt! Wil je een iets kortere route wandelen? Of houd je er juist wel van om toch iets verder te lopen? Zo zijn er rond de 5 verschillende routes die je kan wandelen, zodoende heeft iedereen de keuze om de afstand zelf te bepalen. Tevens zit er een route bij waarbij je langs de Irreler watervallen kan lopen. Verwacht geen metershoge waterval, want dat is het niet! Je moet het zien als een kabbelend riviertje met een kleine afdaling. Ideaal voor een ochtendvullend programma!

 

 

 

 

 

 

Na een kleine week zat onze vakantie er alweer op. Maar zodra ik nu weer terugdenk aan deze week was het in één woord te beschrijven. Geweldig! Wat hebben we genoten in deze omgeving. We zijn volledig tot rust gekomen en kunnen de Eifel aan iedereen aanbevelen! Van jong tot oud, er is genoeg te beleven!

We zeggen dan ook maar snel: tot de volgende keer maar weer.

Contact

Uw eerste contactpersoon bij Keijman Reizen blijft uw contactpersoon, vanaf het begin tot aan het eind van de reis. Eén vaste reiscoach die alle bijzonderheden van uw reis kent en altijd bereikbaar is. Die het bovendien een uitdaging vindt om u de beste reis tegen de scherpst mogelijke prijs te bieden.  

Bel +31 488 48 35 88

''Blijvende en waardevolle herinneringen, daar doen we het voor!''

Michiel Boers

Operationeel directeur
Michiel Boers


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt keijman.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.