Opheffing SKTB

Maandag 4 november 2019

Het bestuur van SKTB heeft besloten om de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf per 1 januari 2020 op te heffen.

Busvervoer Nederland heeft de norm van SKTB grotendeels overgenomen, waardoor SKTB haar missie heeft voltooid. Daarnaast is uit verschillende gesprekken en interviews met keurmerkhouders en belangrijke stakeholders gebleken dat er onvoldoende belangstelling is voor een nieuwe invulling van het keurmerk.

Introductie kwaliteitsnorm Busvervoer Nederland
Busvervoer Nederland heeft begin dit jaar een nieuwe kwaliteitsnorm verplicht gesteld. Deze bestaat uit ISO9001 en de kwaliteitsnorm van Busvervoer Nederland die vergelijkbaar is met het veiligheidsdocument van SKTB. Doordat ongeveer 85% van alle touringcarbedrijven is aangesloten bij Busvervoer Nederland kunnen ze stellen dat de touringcarbranche de SKTB kwaliteitsnorm heeft overgenomen. Daar zijn ze trots op, want daarmee is hun missie gerealiseerd. SKTB is in 1993 immers opgericht om gezamenlijk de veiligheid en kwaliteit in de touringcarbranche te verbeteren. 
 
Onvoldoende belangstelling nieuwe invulling keurmerk
Met de introductie van de nieuwe kwaliteitsnorm door Busvervoer Nederland heeft het bestuur van SKTB nagedacht over een nieuwe invulling van het keurmerk. Afgelopen maanden zijn ze in gesprek geweest met verschillende keurmerkhouders en belangrijke stakeholders. Ook heeft een onafhankelijke partij telefonische interviews afgenomen. Dit heeft hen veel interessante inzichten opgeleverd. Op basis daarvan hebben ze een voorstel ontwikkeld voor een keurmerk dat keurmerkhouders kan helpen onderscheidend te blijven in de markt. Dit voorstel hebben ze vervolgens getoetst bij een aantal keurmerkhouders en bij het bestuur van Busvervoer Nederland. De conclusie is echter dat er onvoldoende draagvlak is voor een nieuwe invulling van het keurmerk. Daarom heeft het bestuur besloten het keurmerk te beëindigen en de stichting per 1 januari 2020 op te heffen.

Contact

Uw eerste contactpersoon bij Keijman Reizen blijft uw contactpersoon, vanaf het begin tot aan het eind van de reis. Eén vaste reiscoach die alle bijzonderheden van uw reis kent en altijd bereikbaar is. Die het bovendien een uitdaging vindt om u de beste reis tegen de scherpst mogelijke prijs te bieden.  

Bel +31 488 48 35 88

''Een schoolreis die zowel leerzaam als avontuurlijk en gezellig is? Geen probleem!''

Floor van Oeveren

Reiscoach Schoolreizen
Floor van Oeveren


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt keijman.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.