Covid-19

Actuele reisadviezen en veelgestelde vragen

Via deze link komt u op de website van Nederland Wereldwijd, een onderdeel van de Nederlandse Overheid. Hier vindt u alle veelgestelde vragen voor uw reis naar het buitenland. Ook kunt u er alle actuele reisadviezen per land raadplegen. Heeft u een reis geboekt naar een land die een oranje reisadvies heeft, neem dan contact met ons op en we zullen samen kijken naar de mogelijkheden. Neem ook bij andere vragen gerust contact met ons op, we staan voor u klaar. 

De maatregelen kunnen per land en ook nog eens per dag verschillen. De ANWB heeft een handig overzicht, zo houdt u ieder moment de actuele maatregelen in de gaten!

Houd ook onze nieuwspagina goed in de gaten, hier vindt u naast andere Covid-updates ook blogjes, vlogjes en alles wat er in de reiswereld speelt. 

Aanpassing Reisadviezen EU door kabinet

Vanaf 27 juli 2021 geldt er voor geen enkel land binnen de Europese Unie een negatief reisadvies meer. Alle landen zijn vanaf nu geel of groen. Het kabinet kon dit doen omdat de vaccinatiegraad in heel de EU stijgt en de ziekenhuizen de situatie relatief onder controle hebben. Ook voor de toeristische sector is dit goed nieuws. We dienen nog wel rekening te houden met eisen die individuele landen hebben voor Nederlanders en Belgen. Op de website van Nederland Wereldwijd staan deze eisen beschreven. 

Omdat het Verenigd Koninkrijk sinds de Brexit niet meer bij de Europese Unie hoort, zal dit land individueel bekeken worden. Op dit moment is het Verenigd Koninkrijk nog 'oranje' en worden niet-noodzakelijke reizen ontraden. 

Gaat u binnenkort op reis naar een land dat groen is, zijn er voor de terugreis naar Nederland ook geen eisen. Mocht het land op geel (of oranje) staan, dan dient u een negatieve coronatest te hebben. Uitzonderingen zijn er voor volledig gevaccineerden of een reizigers met een herstelbewijs. Dit geldt voor zowel bus-, vlieg- als treinreizen. 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. 

Covid-19 richtlijnen in het vervoer

Zoals u weet kunnen en mogen we weer op reis naar binnen- en buitenland. Houd er echter rekening mee dat de komende tijd het reizen anders zal verlopen dan u gewend bent. Zowel in het vliegtuig, de touringcar, de accommodatie, het restaurant en bij bezienswaardigheden zult u te maken krijgen met bepaalde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder kunt u enkele van deze richtlijnen lezen. 

Reizen per vliegtuig
De luchtvaartsector wordt gekenmerkt door zeer intensieve (internationaal gereguleerde) veiligheidsprocessen en dat is de reden dat op de luchthaven de norm van 1,5 meter niet overal en te allen tijde gegarandeerd kan worden. Daarom gelden er aanvullende regels:

 • u bent alleen welkom op de luchthaven als u geen klachten hebt.
 • u dient een ingevulde gezondheidsverklaring bij u te hebben.
 • in wachtrijen, bij het inchecken en bij security checks dient u een mondkapje te dragen.
 • tijdens het boarden en tijdens de gehele vlucht draagt u een mondkapje.

Reizen per touringcar
Ook voor het vervoer per touringcar zijn er richtlijnen opgesteld, welke zijn gebaseerd op de overheidsadviezen en deel op de regels die gelden in het openbaar vervoer, aangevuld met enkele branchespecifieke zaken. Deze richtlijnen gelden in de touringcar en op instap- en uitstapplekken. 

 • Draag de hele rit een mondkapje.

 • Zorg ervoor dat u een ingevulde en ondertekende (gezondheids)verklaring vervoer per touringcar heeft ingeleverd bij de ritorganisator ofwel de vervoerder. 

 • Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft.

 • Houd u aan de regels. De chauffeur bepaalt wat mag en wat niet mag. Houd een passagier zich niet aan de richtlijn, dan kan de chauffeur de toegang verbieden.

 • Volg de onderstaande regels voor het instappen en het en uitstappen.

  1. a)  Stap in en stap uit via de middendeur.

  2. b)  Stap één voor één in en stap ook weer één voor één uit

  3. c)  Blijf bij het instappen en uitstappen minstens de door de overheid geadviseerde afstand van elkaar vandaan.

  4. d)  Loop bij het instappen zover mogelijk door en ga dan pas zitten.

  5. e)  Passagiers gebruiken zo veel mogelijk dezelfde zitplaats.

  6. f)  Laat s.v.p. geen afval achter; en met name geen gebruikte mondkapjes.

  7. g)  Laat bij het uitstappen de passagiers die het dichtst bij de uitgang zitten het eerste uitstappen.

 • Loop niet in de touringcar, zodat u altijd zo ver mogelijk bij elkaar vandaan blijft.

 • Betaal contactloos als er betalingen in de bus plaatsvinden.

Naast aanvullende regels die gelden tijdens het vervoer van uw reis zullen er ook regels zijn opgesteld door onder andere uw accommodatie. Hierover kunt u meer informatie opvragen bij Keijman Reizen. 

Tot slot, wordt u aangeraden u voorafgaand aan de reis goed te informeren over de regels op vliegveld, in het vliegtuig, in touringcar en in het land van bestemming. Bovenstaande regels kunnen in bepaalde landen of regio's anders zijn. Ook kunnen bovenstaande regels elk moment weer veranderen. 

Contact

Uw eerste contactpersoon bij Keijman Reizen blijft uw contactpersoon, vanaf het begin tot aan het eind van de reis. Eén vaste reiscoach die alle bijzonderheden van uw reis kent en altijd bereikbaar is. Die het bovendien een uitdaging vindt om u de beste reis tegen de scherpst mogelijke prijs te bieden.  

Bel +31 488 48 35 88

''Een schoolreis die zowel leerzaam als avontuurlijk en gezellig is? Geen probleem!''

Floor van Oeveren

Reiscoach Schoolreizen
Floor van Oeveren


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt keijman.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.