Covid-19

Actuele reisadviezen en veelgestelde vragen

Via deze link komt u op de website van Nederland Wereldwijd, een onderdeel van de Nederlandse Overheid. Hier vindt u alle veelgestelde vragen voor uw reis naar het buitenland. Ook kunt u er alle actuele reisadviezen per land raadplegen. Heeft u een reis geboekt naar een land die een oranje reisadvies heeft, neem dan contact met ons op en we zullen samen kijken naar de mogelijkheden. Neem ook bij andere vragen gerust contact met ons op, we staan voor u klaar. 

De maatregelen kunnen per land en ook nog eens per dag verschillen. De ANWB heeft een handig overzicht, zo houdt u ieder moment de actuele maatregelen in de gaten!

Houd ook onze nieuwspagina goed in de gaten, hier vindt u naast andere Covid-updates ook blogjes, vlogjes en alles wat er in de reiswereld speelt. 

 

 

 

 

 

Covid-19 richtlijnen in het vervoer

Zoals u weet kunnen en mogen we weer op reis naar binnen- en buitenland. Houd er echter rekening mee dat de komende tijd het reizen anders zal verlopen dan u gewend bent. Zowel in het vliegtuig, de touringcar, de accommodatie, het restaurant en bij bezienswaardigheden zult u te maken krijgen met bepaalde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder kunt u enkele van deze richtlijnen lezen. 

Reizen per vliegtuig
De luchtvaartsector wordt gekenmerkt door zeer intensieve (internationaal gereguleerde) veiligheidsprocessen en dat is de reden dat op de luchthaven de norm van 1,5 meter niet overal en te allen tijde gegarandeerd kan worden. Daarom gelden er aanvullende regels:

  • u bent alleen welkom op de luchthaven als u geen klachten hebt.
  • u dient een ingevulde gezondheidsverklaring bij u te hebben.
  • in wachtrijen, bij het inchecken en bij security checks dient u een mondkapje te dragen.
  • tijdens het boarden en tijdens de gehele vlucht draagt u een mondkapje.

Reizen per touringcar
Ook voor het vervoer per touringcar zijn er richtlijnen opgesteld, welke zijn gebaseerd op de overheidsadviezen en deel op de regels die gelden in het openbaar vervoer, aangevuld met enkele branchespecifieke zaken. Deze richtlijnen gelden in de touringcar en op instap- en uitstapplekken. 

  • stap niet in wanneer u klachten heeft.
  • tijdens de gehele rit draagt u een mondkapje (dit geldt voor personen vanaf 13 jaar).
  • u dient een ingevulde en ondertekende gezondheidsverklaring in te leveren bij de ritorganisator ofwel vervoerder.
  • loop niet in de touringcar, zodat u altijd zo ver mogelijk bij elkaar vandaan blijft. 
  • houd altijd 1,5 meter afstand tot de chauffeur, dit geldt óók voor kinderen.
  • alleen de chauffeur stapt in via de vooringang, de passagiers gebruiken de middendeur (bij  enkel een vooringang stapt de chauffeur als laatste in).

Naast aanvullende regels die gelden tijdens het vervoer van uw reis zullen er ook regels zijn opgesteld door onder andere uw accommodatie. Hierover kunt u meer informatie opvragen bij Keijman Reizen. 

Tot slot, wordt u aangeraden u voorafgaand aan de reis goed te informeren over de regels op vliegveld, in het vliegtuig, in touringcar en in het land van bestemming. Bovenstaande regels kunnen in bepaalde landen of regio's anders zijn. Ook kunnen bovenstaande regels elk moment weer veranderen. 

Contact

Uw eerste contactpersoon bij Keijman Reizen blijft uw contactpersoon, vanaf het begin tot aan het eind van de reis. Eén vaste reiscoach die alle bijzonderheden van uw reis kent en altijd bereikbaar is. Die het bovendien een uitdaging vindt om u de beste reis tegen de scherpst mogelijke prijs te bieden.  

Bel +31 488 48 35 88

''Reizen is veel meer dan je verplaatsen van A naar B''

Tim Wijnhoff

Reiscoach Schoolreizen
Tim Wijnhoff


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt keijman.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.