Kwalitatief genieten! SGRZ Calamiteitenfonds SGR
Hongarije Hongarije
Hongarije Hongarije
Hongarije Hongarije
Hongarije

Boedapest

Groepsreizen - Meerdaagse reizen - Hongarije - Boedapest

Meerdaagse reis Boedapest
Boedapest wordt ook wel de lichtstad van het oosten genoemd. Bezoek met een vliegreis Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Boedapest heeft een grote aantrekkingskracht op de duizenden toeristen die ...

Meerdaagse reis Boedapest

Boedapest wordt ook wel de lichtstad van het oosten genoemd. Bezoek met een vliegreis Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Boedapest heeft een grote aantrekkingskracht op de duizenden toeristen die de stad jaarlijks bezoeken. Door de machtige Donau wordt de stad in tweeën gedeeld; de stadsdelen Boeda en Pest worden door vele bruggen met elkaar verbonden. De meest bekende brug is de Kettingbrug. Vanaf de Citadella of de Burcht heeft u een adembenemend uitzicht over de stad.

Oost- en West-Europa komen als het ware in Boedapest samen, hetgeen u in de stad tijdens uw groepsreis naar Boedapest, goed kunt merken. De stad heeft een rijke geschiedenis en de vele monumentale bezienswaardigheden zijn hiervan een prachtig voorbeeld. Het oude Stadhuis, de Matthiaskerk, de Parlementsgebouwen, het Vissersbastion, het Heldenplein en de prachtige Burcht Boeda zijn hiervan goede voorbeelden. Het gezellige stadscentrum met haar vele pleinen, terrassen, de vriendelijke Hongaren en een heerlijke keuken completeren een meerdaagse vliegreis naar Boedapest als een fantastische groepsreis in Europa.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3 dagen
Vervoer:
Touringcar
Vliegtuig
TouringcarVliegtuig

vanaf €235,- p.p.

Offerte

Hieronder is het basisprogramma voor deze meerdaagse vliegreis* naar Boedapest weergegeven. Het programma kunt u naar eigen wens invullen of kan in overleg met u worden bepaald. Keijman Reizen voorziet u hierbij desgewenst van advies. 

Dag 1 
Voor uw vliegreist heeft u vandaag een lijndienstvlucht naar Boedapest. Na aankomst staat er een transfer voor u klaar om u naar het hotel te brengen waar u incheckt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 

Dag 2 
Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding voor het maken van een stadswandeling, het bezoeken van de bezienswaardigheden en het maken van excursies. 

Dag 3 
Op deze laatste dag wordt u door de transfer opgehaald en naar het vliegveld van Boedapest gebracht. Vanuit hier vliegt u terug naar Nederland. Tot aan uw terugvlucht heeft u ter vrije besteding.

* Deze vliegreis naar Boedapest is ook mogelijk als 5-daagse touringcar-reis!

Indien u deze reis naar Boedapest bij Keijman Reizen reserveert, krijgt u een prachtige Capitool reisgids van Boedapest cadeau!

U verblijft naar keuze in een middenklasse hotel in Boedapest op 2-persoonskamers, die zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. Deze hotels zijn gelegen in of op korte afstand van het centrum met een goede verbinding per openbaar vervoer. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Alle prijzen van de meerdaagse reizen zijn gebaseerd op basis van 30 personen, uitgevoerd per vliegtuig. De uiteindelijke prijs die u betaalt zal bepaald worden door diverse factoren, waaronder het vertrekadres, de vertrekdatum (hoog- of laagseizoen, per bestemming verschillend), eventuele extra bij te boeken diners en/of excursies en in enkele gevallen de groepsgrootte. Onvoorziene wijzigingen voorbehouden.

Bij de reissom is inbegrepen:
• lijndienstvlucht naar Boedapest v.v. in economy class
• transfers luchthaven - hotel v.v.
• 2 overnachtingen op een 2-persoonskamer
• 2 maal ontbijt
• alle lokale toeristenbelastingen en servicekosten
• alle luchthavenbelastingen en toeslagen

Vliegreis3 dagen
Middenklasse hotel v.a.€ 235,00

* Prijs per touringcar op aanvraag

De Kettingbrug
De Széchenyi Lanchíd was de eerste echte verbinding die de twee helften van de stad, Boeda en Pest, met elkaar verbond. Deze brug vormt heden ten dage de verkeersslagader tussen de stad en de Burcht. De brug welke tussen 1839 en 1849 is gebouwd overspant de Donau over een lengte van 202 meter, wat voor de tijd waarin hij gebouwd werd een enorme prestatie was.

Funicular
Dit is zonder twijfel de leukste manier om op de Kasteel Heuvel te komen. Oorspronkelijk werd dit transportmiddel in 1870 geopend. Tegenwoordig worden er replica’s gebruikt die stroom gebruiken in plaats van stoom. Zodoende duurt een ritje naar Szent György tér slechts 1 minuut. Als u in de cabine zit heeft u een prachtig uitzicht over de stad!

City Tour
U maakt onder leiding van een deskundige gids een stadstour per touringcar. Tijdens deze tour ziet u de meeste interessante bezienswaardigheden die de stad rijk is. U maakt kennis met de Boeda kant van de stad waarbij u de Burchtwijk bezichtigd met het charmante Vissersbation en de parel van dit district, de Matthiaskerk. U wordt naar de top van de Gellért heuvel gebracht waar het bevrijdingsmonument staat én vanwaar u een betoverend uitzicht heeft over de hele stad. Aan deze kant van de stad bezichtigt u ook het oude fort Citadel. Aan de Pest kant van de stad ziet u onder meer de Vajdahunyad-burcht en de Széchenyi-baden, het grootste kuurbadcomplex van Europa. Ook het schitterende Parlementsgebouw, de indrukwekkende St. Stefansbasiliek en het militaire monument zullen niet worden overgeslagen.
Duur: 4 uur

Het Vissersbastion
Het Vissersbastion, gebouwd tussen 1890 en 1905, bestaat uit 7 ronde torens. Elke toren symboliseert één van de zeven Magyar stammen die 1000 jaar geleden Hongarije hebben gevormd. De torens zien er een beetje spookachtig uit, de witte buitenkant en de wenteltrappen geven het geheel een mooi uiterlijk. Volgens traditie bevondt zich een vismarkt achter de kerk tijdens de Middeleeuwen. Vandaar de naam van het bastion. De schitterende uitzichten over het Parlement en over het stadsdeel Pest zijn onvergetelijk.

Parlement
De skyline van Pest wordt tussen de Margaret brug en Lánchid gedomineerd door één van grootste gebouwen van Hongarije, het Parlement. Het gebouw, dat maar liefst 691 kamers, immense hallen en meer dan 20 kilometer aan gangen herbergt, heeft een centrale koepel van 96 meter hoog. Overal waar je kijkt zie je marmer, goud en schitterende meubelen. U kunt hier een rondleiding maken onder leiding van een deskundige gids.
Duur: 45 minuten

Margaret Eiland
Het 2,3 kilometer lange Margaret Eiland, dat wordt verbonden met de stadsdelen Boeda en Pest door de Margaret- en de Árpád brug, is één van de mooiste delen van de stad. Inwoners en toeristen die de drukte willen ontvluchten, zullen de stilte van het eilandpark zeker waarderen. Op het eiland bevinden zich twee publieke baden. Het Palatinus bad biedt in de zomermaanden plaats aan 20.000 mensen. Het andere bad, het Hájos bad, is vernoemd naar de eerste Hongaarse Olympisch kampioen zwemmen.

Danube Legend boottocht
De Danube Legend is een sightseeing cruise in de avonduren, gecombineerd met een geluids- en beeldshow. De boot vertrekt vanuit het centrum van de stad en maakt een tocht in de stad. Terwijl u wordt betoverd door de schitterende bezienswaardigheden, vertellen beroemde Hongaren, koningen, dichters, uitvinders en zelfs de Donau zelf u de legendarische verhalen over de stad. Door middel van beeldschermen, die overal aan boord hangen, kunt u door de muren kijken van de gebouwen waar u langs vaart, om zo de verborgen interieurs te bewonderen.
Duur: 1 uur

Kookworkshop
Onder leiding van een Hongaarse chefkok leert u typische Hongaarse hoofdgerechten en bijpassende garnituren te bereiden. In kleine groepjes neemt u plaats aan de 'werktafels' die rond het fornuis staan opgesteld. Eerst proeft u een aantal koude gerechtjes waarna de cursus van start gaat. De chefkok legt u uit waar de oorsprong van de gerechten vandaan komt en hoe deze bereid dienen te worden. Uiteraard gaat u na de workshop gezamenlijk aan tafel en geniet u van de door uw gezelschap bereide gerechten. Na afloop ontvangt iedere deelnemer nog een leuk receptenboekje. Desgewenst kan men nog een bezoek brengen aan de markt die om de hoek ligt van de locatie waar deze workshop wordt gegeven.

Trabant Rally
Midden in de natuur, net buiten de stad, staan de Trabantjes op u te wachten. Met 3 personen neemt u plaats in deze grappige karakteristieke autootjes. In de auto’s liggen routebeschrijvingen, plattegronden, vragen en een beschrijving hoe u een Trabant dient te besturen. Na deze spannende tocht met een competitie-element, waarbij u tevens de omgeving van Boedapest goed te zien krijgt met o.a. de bekende 'Puszta’s', zal deze tocht weer eindigen midden in de natuur met een snack en een echte Hongaarse Schnaps.

Hongaarse paardenshow met lunch of diner
Ca. 35 kilometer buiten de stad Boedapest ligt het beroemde Lazar Equestrian Park. U wordt op de paardenboederij welkom geheten door één van de rangers met een typische Hongaarse lekkernij en een verfrissend drankje. Vervolgens geniet u van een spectaculaire paardenshow. Aan het einde van deze show bestaat er de mogelijkheid om zelf ook even een paard te bestijgen. U raakt hier bekend met het Hongaarse plattelandsleven wanneer u na de show door het dorpje wandelt. Tegen lunch- of dinertijd wordt er een overheerlijke maaltijd geserveerd en geniet u van een folkloreshow met een Gipsy band, wat deze excursie helemaal compleet maakt.

Citadella Restaurant
Dit restaurant is gelegen bovenop de Gellért heuvel bij de Burcht. Het restaurant wordt gekenmerkt door dikke oude muren van de Burcht en de verzameling historische wapens en harnassen die aan de wand hangen. Het sfeervolle restaurant biedt zowel de traditionele keuken als de Internationale keuken. Desgewenst kan het restaurant live muziek of een folklore show verzorgen tijdens uw lunch of diner.

Kaltenberg Brasserie & Restaurant
Dit is een klassiek bierhuis en restaurant aan de rand van de stad. Het menu bestaat uit zowel Hongaarse als Internationale gerechten, maar de nadruk ligt hier vooral op de Beierse specialiteiten. Het Kaltenberg bier wordt hier tevens gebrouwen, verser bier dan in deze gelegenheid kunt u het nergens anders krijgen.

Reis nieuws

Coming soon
Binnenkort lanceert Keijman Reizen een eigen app. Nieuwsgierig?...

Meer reis nieuws

Foto's bekijken

Bekijk hier alle foto's van Boedapest.

Foto's bekijken

Video's bekijken

Bekijk hier alle video's.

Video's bekijken
Blijf op de hoogte!